Rozwój Magorex. W którym kierunku podążamy dzisiaj?
Nasze wieloletnie doświadczenie sprawiło, że doskonale rozumiemy potrzeby i wymagania branży piekarniczo-cukierniczej. Staramy się wprowadzać do naszej oferty tylko takie akcesoria, które na długo pozostaną niezastąpioną częścią każdego zakładu. Kolekcja sprzętów piekarniczych Magorex powstała przede wszystkim po to, aby ułatwiać pracę i gwarantować wypieki najwyższej jakości. Dzięki nowoczesnym technologiom oraz starannie dobranym materiałom możemy stworzyć rozwiązania, które pasują do asortymentu naszych klientów oraz profilu ich działalności. W czym jeszcze tkwi tajemnica naszego sukcesu?
Odpowiedzią jest pasja oraz zaangażowanie naszych specjalistów, a także zaawansowany park maszynowy. To właśnie on zapewnia nam maksymalną precyzję oraz szybkość produkcji. Nie boimy się korzystać z najnowszych rozwiązań i uważnie śledzimy trendy na rynku. Kierunkiem, w którym obecnie zmierzamy jest jak największa automatyzacja. Wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom, staramy się cały czas rozbudowywać i unowocześniać naszą infrastrukturę.
Nowe hale produkcyjne
Nieustannie poszerzamy nasz asortyment o nowe akcesoria i urządzenia. Już na etapie projektowania bierzemy pod uwagę wszystkie problemy i wymagania piekarzy i cukierników, z którymi współpracujemy. To właśnie ich opinie pomagają nam wprowadzać kolejne ulepszenia i innowacje. Ale to nie koniec. Kolejnym krokiem w naszym rozwoju okazało się otwarcie dwóch nowych hal produkcyjnych zadedykowanych flagowym sprzętom z naszej oferty. Pierwszą z nich jest Centrum Tłoczenia Foremek. Poświęciliśmy je jednemu z naszych bestsellerów, czyli tłoczonym formom wypiekowym od Magorex. W drugiej hali natomiast odbywa się produkcja naszej najnowszej propozycji – peelboardu do garowania chleba. Jak zostały wyposażone i co jeszcze mamy w planach? Na te pytania odpowiada Urszula Górka, członek Zarządu i menedżer w firmie Magorex:
Centrum Tłoczenia Foremek
Choć swój debiut miały już jakiś czas temu, nie przestały być popularne wśród naszych klientów. Tłoczone formy wypiekowe to jeden z tych produktów, które bardzo szybko okazują się niezbędne do prowadzenia piekarni i cukierni. Co je wyróżnia? Dlaczego zdecydowaliśmy się otworzyć właśnie Centrum Tłoczenia Foremek? Produkowane metodą głębokiego tłoczenia z jednego kawałka AluSteel formy są funkcjonalne, wytrzymałe i bardzo łatwe w pielęgnacji. Wszystko to dzięki specjalnej, przemyślanej budowie oraz odpowiednio dobranym materiałom.
Zaokrąglone narożniki pomagają zachować czystość. Równocześnie wypieki są pozbawione ostrych krawędzi, które mogłyby przeciąć woreczki do pakowania. Na szczególną uwagę zasługuje karbowanie, które wzmacnia boki i spód pieczywa.
Zobacz, jak powstaje sprzęt piekarniczy Magorex → Nowoczesny sprzęt piekarniczy od Magorex
Zalety tłoczonych form wypiekowych od Magorex
Obecnie aż dwudziestu pracowników czuwa w Centrum Tłoczenia Foremek nad procesem produkcji i realizacją zamówień. Chcesz dowiedzieć się więcej? Zobacz, na czym jeszcze polega przewaga tłoczonych form wypiekowych.
- Tłoczone formy nie ulegają deformacji, są o wiele bardziej odporne i mają dłuższą żywotność niż ich odpowiedniki wykonane z aluminium.
- Znacznie skracają czas wypieku.
- Nie może im zaszkodzić ani ciągłe nagrzewanie i schładzanie podczas procesu pieczenia, ani ekspozycja na wysokie temperatury.
- W przypadku uszkodzenia ich powierzchni składniki czynne AluSteel automatycznie tworzą pasywną, ochronną warstwę antykorozyjną. Dzięki specjalnej warstwie aluminium formy są dodatkowo z obu stron chronione przed korozją.
Peelboard do garowania chleba. Nowa linia produkcyjna
Produkty do garowania chleba zajmują ważne miejsce w naszej ofercie. Doskonale wiemy, jak wiele zależy od tego etapu produkcji. Ponieważ tradycyjne rozwiązania bardzo często okazują się niewystarczające, zdecydowaliśmy się je wzbogacić o kilka poprawek i ulepszeń. W efekcie powstał zupełnie nowy sprzęt piekarniczy Magorex: peelboard do garowania chleba. Teraz, kiedy na stałe wszedł do naszej kolekcji, to właśnie jemu zadedykowaliśmy kolejną linię produkcyjną. Odbywa się ona w osobnej, specjalnie wyposażonej hali.
Zalety peelboardu do garowania chleba
Jakie są mocne strony peelboardu? Choćby spawana, aluminiowa rama oraz innowacyjny, aluminiowy „plaster miodu”. To ciasna, wewnętrzna siatka sprawia, że taca pozostaje sztywna, płaska i odporna na uszkodzenia lub obciążenia. Czym jeszcze się charakteryzuje? Nasz peelboard:
- posiada specjalną, dwustronną powierzchnię;
- umożliwia garowanie każdego rodzaju produktu, niezależnie od gramatury;
- można go włączyć do zautomatyzowanych linii produkcyjnych;
- ma trzy rodzaje narożników do wyboru – zaokrąglone (30 stopni), kwadratowe (90 stopni) lub ścięte (45 stopni);
- materiał syntetyczny ABS zapobiega przywieraniu;
- brak trudnych do usunięcia śladów i przyklejonych do peelboardu kawałków ciasta sprawia, że czyszczenie i pielęgnacja są znacznie łatwiejsze;
- ofertuje jeszcze większą kontrolę nad procesem produkcji – jednorazowo da się stworzyć większe ilości ciasta, można nim też dowolnie dysponować.
Więcej o jego możliwościach dowiesz się we wpisie → Łatwiejsze garowanie chleba z peelboardem od Magorex
Sprzęt piekarniczy Magorex. Automatyczna krajalnica
Oczywiście to nie koniec naszych propozycji dla piekarni i cukierni. Wśród najważniejszych sprzetów piekarniczych Magorex znajdują się choćby wózki piekarnicze i transportowe, tace, stojaki, meble i ergonomiczne urządzenia.
Do naszych specjalności należy usprawnianie pracy zarówno w małych, jak i większych zakładach. Jak to robimy i na które rozwiązania warto postawić? Szczególnym zainteresowaniem cieszy się automatyczna krajalnica do ciast i tortów. To idealna opcja dla wszystkich, którzy chcą znacznie zaoszczędzić czas, a przy tym osiągnąć jednakowe, profesjonalne efekty. Krajalnicę wystarczy w dowolny sposób zaprogramować, aby osiągnąć idealnie równe kawałki ciasta. Zobacz, jak to działa!