Nowoczesny park maszynowy
Wszystko zaczęło się we wczesnych latach 90., kiedy podjęliśmy się produkcji jednego konkretnego modelu tacy dla zagranicznego klienta. Dzisiaj jesteśmy liderem na rynku, a rozwój stawiamy na pierwszym miejscu. Robimy wszystko, aby jeszcze bardziej zwiększyć wydajność i przyspieszyć czas realizacji zamówień. Właśnie dlatego stale unowocześniamy i rozbudowujemy nasz park maszynowy. Po 30 latach doświadczeń możemy otworzyć kolejny zakład dedykowany wyłącznie tłoczonym formom wypiekowym. Uruchamiamy też nową linię do produkcji peelboardów do garowania chleba.
Cieszymy się, że ciężka praca przyniosła efekty i jest doceniana przez naszych partnerów. Pragniemy, aby sprzęt piekarniczy od Magorex całkowicie odpowiadał ich potrzebom. Ciągle poszukujemy też nowych, jeszcze lepszych rozwiązań. Z czego jesteśmy najbardziej dumni? Na jakich materiałach i technologiach bazujemy?
Dowiedz się więcej o początkach firmy i rozwoju Magorex → 20 lat na rynku – historia Magorex
Sprzęt piekarniczy od Magorex. Nowe rozwiązania
Pełna kontrola nad procesem wypieku, gwarancja powtarzalnej, wysokiej jakości i bezpieczeństwo. Nowoczesny sprzęt piekarniczy to połączenie aktualnych trendów oraz ponadczasowych rozwiązań.
Po latach eksperymentów i prób rozumiemy, co sprawdzi się najlepiej. Wszystkie produkty z naszego katalogu wykonujemy w taki sposób, aby maksymalnie ułatwiały działania w piekarniach i cukierniach.
Stosujemy materiały odporne na działanie wysokich temperatur, korozję i niszczenie pod wpływem środków chemicznych, takie jak aluminium, AluSteel, BlueSteel, stal nierdzewna oraz stal węglowa. Nie wahamy się przed wykorzystaniem bardziej zaawansowanych technik i uważnie śledzimy aktualne trendy na rynku.
Dowiedz się, z jakich materiałów produkujemy sprzęt dla piekarni i cukierni →
Jak powstaje sprzęt piekarniczy od Magorex?
Magorex to coś więcej niż gotowy zestaw produktów. Bardzo często nasi klienci potrzebują sprzętu piekarniczego o niestandardowym kształcie lub nieco innej perforacji. Przygotowujemy wtedy wyposażenie zgodnie z otrzymanymi wytycznymi. Podczas pierwszych konsultacji nasi doradcy handlowi podpowiadają, co sprawdzi się najlepiej oraz jak rozwiązać napotkane trudności. Dopiero wtedy przystępujemy do projektowania, wykonania oraz szczegółowej kontroli jakości. Nad każdym z tych etapów czuwa nasz zespół doświadczonych ekspertów.
To właśnie dzięki technologiom, których używamy możemy zaproponować prawie nieograniczone rozwiązania dla klientów indywidualnych. Wierzymy, że to sprzęt piekarniczy powinien dopasowywać się do profilu działalności oraz rodzaju wypieków. Jesteśmy więc otwarci na nowe pomysły i śmiałe, nieoczekiwane realizacje.
Docenione wysiłki
Ciężka praca, bogate doświadczenie i zaangażowanie są doceniane w naszej branży. Cieszymy się, że nasze wieloletnie wysiłki zostały nagrodzone certyfikatami, które pozostają najlepszą gwarancją w kontaktach handlowych. Magorex znalazł się między innymi wśród Gazeli Biznesu. Jest to prestiżowe zestawienie firm o najwyższej dynamice rozwoju, a równocześnie najlepsza motywacja do dalszych działań.
Więcej na ten temat pisaliśmy we wpisie → Magorex wśród Gazel Biznesu
Nowoczesny sprzęt piekarniczy. Poznaj bestsellery Magorex
Automatyczna nadziewarka do pączków
Wszystko to było bardzo ważne choćby podczas projektowania naszej nadziewarki do pączków. Nie bez powodu to jeden z naszych najpopularniejszych produktów. Automatyzacja sprawia, że nadziewanie wyrobów cukierniczych jest prostsze, szybsze i bardziej efektywne. Nie zapomnieliśmy przy tym o względach bezpieczeństwa. Mając je na uwadze, wyposażyliśmy urządzenie w czujnik leja. Dzięki temu samoistnie uruchamia się ono dopiero po przyłożeniu pączka. Nie ma też żadnej możliwości, by podczas pracy włożyć palce w miejsce, gdzie znajdują się tryby maszyny.
Peelboard do garowania chleba
Jednym z ważniejszych etapów produkcji jest garowanie chleba. Niestety, może ono nastręczać pewnych trudności, szczególnie kiedy korzystamy z tradycyjnych desek lub kast. Przywierające ciasto czy niska żywotność akcesoriów to dopiero początek. Bazując na tych obserwacjach, stworzyliśmy specjalny peelboard do garowania. Jej znakiem rozpoznawczym jest honeycomb, czyli innowacyjny „plaster miodu”. To właśnie ciasna, wewnętrzna siatka oraz sztywna aluminiowa rama sprawiają, że taca pozostaje sztywna, płaska oraz odporna na zarysowania, wgniecenia i obciążenia. Równocześnie postaraliśmy się, aby peelboard można było bez problemu włączyć do zautomatyzowanych systemów produkcyjnych.
Przekonaj się, jak dokładnie przebiega garowanie chleba z peelboardem od Magorex →