Prościej, lepiej, wygodniej
Garowanie ciasta to proces, który doskonale znamy z tradycji. Oczywiście, delikatna sztuka wypiekania chleba przeszła prawdziwą metamorfozę, a płaskie, twarde placki zostały z biegiem lat zastąpione przez aromatyczne, kształtne bochenki.
Wszystko zaczęło się od nieśmiałej obserwacji, że pozostawione na jakiś czas kęsy nie tylko zaczynają rosnąć i zwiększać swoją objętość, ale też są nieporównanie bardziej smakowite i pulchne po wypieczeniu. Obecnie wiemy już bardzo dużo o metodach i technologiach wyrobu pieczywa. Rozumiemy, jakie znaczenie ma odpowiednia temperatura i wilgotność, dysponujemy też serią znakomitych sprzętów i akcesoriów. Każdy z nich ma jedno, niezwykle ważne zadanie. Garowanie chleba powinno być łatwiejsze, efektywne i przebiegać bez przykrych niespodzianek. Właśnie tak zaczyna się historia najnowszej propozycji Magorex.
Garowanie chleba – dotychczasowe rozwiązania
Każdy piekarz zna od podszewki problem przyklejania się ciasta do kasty lub deski. Obserwujemy wówczas efekt domina. Mozolne, stopniowe odrywanie kęsów negatywnie wpływa na przebieg, tempo i ekonomię procesów produkcyjnych, a jakość wypieków drastycznie spada. Nawet jeżeli korzystamy ze specjalnych, osobnych podkładek, aby nie naruszyć delikatnej struktury kawałków, borykamy się z szeregiem następstw – choćby dlatego, że musimy je nieustannie przesuwać i poprawiać. Wychodząc temu naprzeciw, włączyliśmy do naszego asortymentu peelboard do garowania chleba. Dowiedz się, jakie ma możliwości i na czym dokładnie polega jego przewaga.
Peelboard do garowania chleba – jakie ma zalety?
Pragniemy, aby praca naszych klientów była możliwie prostsza i maksymalnie wydajna. Dlatego jakiś czas temu osobistą ambicją MAGOREX stało się stworzenie takiego rozwiązania, które na dobre upora się ze wspomnianymi przeszkodami i komplikacjami. Teraz, kiedy produkcja peelboardu do garowania chleba ruszyła pełną parą, możemy zebrać w jednym miejscu jego podstawowe funkcjonalności. Jakie są jego zalety?
- Materiał syntetyczny ABS zapobiega przywieraniu kęsów.
- Wyroby mają powtarzalną, doskonałą jakość.
- Optymalnie szorstka nawierzchnia sprawia, że utrzymanie czystości jest łatwiejsze, a podczas mycia nie trafimy na uporczywe i niewykorzystane kawałki ciasta.
- Jednorazowo możemy stworzyć większe ilości ciasta i dysponować nimi do woli.
Co jeszcze zasługuje na uwagę? Przede wszystkim dzięki przemyślanej konstrukcji bez problemu włączysz peelboard do zautomatyzowanych systemów produkcyjnych. Jego powierzchnia jest dwustronna, samodzielnie wybierasz też rodzaj narożników – zaokrąglone (30 stopni), kwadratowe (90 stopni) lub ścięte (45 stopni). Spawana, aluminiowa rama i ciasna wewnętrzna sitaka, zwana też aluminiowym „plastrem miodu” gwarantuje, że taca pozostanie sztywna, perfekcyjnie płaska i odporna na zarysowania, obciążenia, wgniecenia lub uszkodzenia mechaniczne.
Sprawdź też sprzęt piekarniczy dla śniadaniarni od Magorex →
Peelboard do garowania – rozwiązanie na miarę potrzeb
Ergonomiczne, wielozadaniowe, funkcjonalne. Peelboardy od Magorex dają możliwość garowania każdego rodzaju produktu, o dowolnej gramaturze. W jaki sposób z nich korzystać? Gładka powierzchnia jest dedykowana wyrobom, które mają być posypane mąką. Kawałki ciasta nie powinny przyklejać się do tacy? Wystarczy, że odwrócisz ją na drugą stronę, aby Twoja praca przebiegła szybko i przyniosła doskonałe efekty. Peelboard do garowania chleba pozostanie czysty, a pielęgnacja nie sprawi Ci żadnych kłopotów. Trudne do usunięcia ślady i wszelkiego rodzaju deformacje po myciu w myjkach oficjalnie należą do przeszłości!