Formy do wypieku babek wiedeńskich
Babka piaskowa kruszy się i łamie jeszcze przed włożeniem do torby? Pęknięcia są widoczne nawet po pokryciu lukrem lub posypaniu pudrem? Pamiętaj, że klient je przede wszystkim wzrokiem!
Sekretną bronią każdej cukierni są starannie dobrane formy do wypieku babek wiedeńskich. Na które z nich warto się zdecydować i o czym pamiętać? Podczas składania zamówienia zwróć uwagę na kilka podstawowych parametrów. Określ zakładane wymiary i wagę wypieku.
Następnie zdecyduj się na jedną z propozycji Magorex.
- Aluminiowe formy z kominem – są dostępne w różnych wariantach do wyboru, lekkie, odporne na działanie wysokich temperatur, korozję i czyszczące środki chemiczne. Nie wyginają się podczas pieczenia, mają długi czas eksploatacji.
- Formy z kominem stworzone z AluSteel o wymiarach 16×8,5 cm i wadze wypieku 0,5 kg. Łączą zalety aluminium i stali. Nie szkodzi im ciągłe nagrzewanie i schładzanie w wyniku procesu pieczenia, są dużo bardziej żywotne i wytrzymałe, odporne na deformacje i korozję.
- Stalowe formy obustronnie pokryte powłoką Non-Stick o bardzo niskim współczynniku tarcia. Babka będzie równomiernie wypieczona, nie zacznie przywierać ani rozwarstwiać się po wyjęciu.
Dowiedz się więcej: Blachy wypiekowe z powłoką Non-Stick – jak o nie dbać?
Rurki do ciasta francuskiego
Sprawdzone receptury, naturalne składniki i nadzienie, które dosłownie rozpływa się w ustach. Nie bez powodu ciasteczka, rożki i biszkopciki cieszą się tak dużą popularnością. Cudownie pachną, zaspokajają pierwszy apetyt i podbiją serce każdego łasucha. Szukasz nowych deserowych propozycji? Pamiętaj, że czasami najlepsze są klasyczne rozwiązania. Choćby chrupiące i delikatnie przypieczone smakołyki z ciasta francuskiego.
Co zrobić, aby ich produkcja przebiegła sprawnie i bez niespodzianek? Postaw na rurki do ciasta francuskiego od Magorex! W naszej kolekcji znajdziesz modele o przeróżnych wielkościach i kształtach. Standardowe, okrągłe, a może stożkowe? Samodzielnie zdecyduj, jak będą wyglądać i zachowaj kontrolę nad każdym etapem pracy.
Formy z wyjmowanym dnem
Udało się stworzyć idealny biszkopt? Pamiętaj, że to właśnie ostatni przygotowań etap jest kluczowy. Szczególnie w przypadku wilgotnych i delikatnych babek oraz pulchnych, stygnących biszkoptów.
Nasza najnowsza propozycja powstała właśnie z myślą o poprawieniu jakości pracy w każdym zakładzie. O czym mowa? Oczywiście form cukierniczych z wyjmowanym dnem! Ich podstawową zaletą jest jest łatwość i wygoda wyjmowania produktu po wypieku.
Gorące ciasto od razu po wyjęciu z pieca możemy swobodnie wysunąć z formy. Nie naruszymy podczas tego procesu delikatnej struktury babki, nie grożą nam przykre wypadki albo niespodziewane poparzenie.
Przeczytaj również: Wszystko, co musisz wiedzieć o formach, blachach i zestawach form
Co o formach wyjmowanym dnem sądzi Jakub Panek, doradca handlowy firmy Magorex?
Formy cukiernicze do wypieku babek
Udane wypieki to coś więcej niż sprawdzone przepisy i lata doświadczenia. Równie ważny jest sprzęt, którym dysponujesz. Wypieki o powtarzalnej, wysokiej jakości zagwarantują:
- formy cukiernicze do wypieku babek drożdżowych wykonane z aluminium, z kominem lub bez komina, w kilku różnych rozmiarach do wyboru;
- aluminiowe formy do „pączówek” o średnicy 6 lub 8 mm;
- formy do tart.
Masz pomysł na deser, który dosłownie rozpływa się w ustach? Poszukujesz wyposażenia o niestandardowych kształtach? Pamiętaj, że Magorex to nie tylko gotowe rozwiązania. Każdy produkt z naszej oferty możemy wykonać przy ścisłej współpracy z klientem. Z kominem lub bez, aluminiowe albo pokryte powierzchnią Non-Stick, pojedyncze sztuki, a może całe zestawy? Pragniemy, aby formy i blachy całkowicie odpowiadały Twoim oczekiwaniom. Właśnie dlatego do samego końca to Ty decydujesz o ich wielkości, użytych materiałach oraz szczegółach wykonania.