Kasty do garowania, mrożenia i transportu
Wygoda, najwyższa jakość i bezpieczeństwo. Profesjonalne kasty to podstawa. Odpowiednio dobrane pomogą każdego dnia otrzymać równie świeży, smakowity asortyment. Ale to nie wszystko. Jako producent wyposażenia dla cukierni i piekarni doskonale wiemy, jakie problemy i trudności mogą pojawić się podczas garowania, mrożenia i transportu. Właśnie dlatego stworzyliśmy kolekcję specjalnych akcesoriów, które pomogą rozprawić się z nimi na dobre.
Chcesz bez wysiłku zadbać o odpowiednie warunki dla uformowanego ciasta? Zależy Ci na większej wydajności, trwałości oraz swobodzie pracy? Zobacz, jakie rodzaje kast oddajemy do Twojej dyspozycji i czym dokładnie się charakteryzują.
Zobacz, jak przebiega garowanie chleba z peelboardem od Magorex >>
Kasty drewniane
Drewniane kasty to prawdziwa klasyka gatunku. W naszej kolekcji znajdują się akcesoria wykonane ze starannie dobranego drewna bukowego suszonego lub parzonego. To stabilna, odporna nawet na duży nacisk i obciążenie odmiana.
Wyjątkowy charakter zastosowanego materiału sprawia, że kasty pozostaną wytrzymałe i przez wiele lat zachowają swoją strukturę. Ich spód wykonano z wodoodpornej sklejki. Klejona i zbijana rama jest poręczna i posiada specjalne, ergonomiczne uchwyty. Przytwierdzone na stałe bawełniane lub poliestrowe płótno nie przesuwa się natomiast podczas pracy.
Kasty aluminiowe
Kasty do garowania, mrożenia i transportu muszą być mobilne, funkcjonalne i odporne. Bardzo ważne, aby na dłuższą metę nie zaszkodziły im wysokie oraz niskie temperatury, a także środki chemiczne. Aby sprostać tym oczekiwaniom, stworzyliśmy kasty w całości wykonane z aluminium. Posiadają spód ze specjalnymi otworami oraz mocowane na rzepy, bawełniane płótno. Dostępne są natomiast w czterech wymiarach do wyboru (58,5 x 38,5 x 4 cm, 76,5 x 56,5 x 4 cm, 78,5 x 58,5 x 4 cm oraz 96,5 x 56,5 x 4 cm).
Poznaj wszystkie zalety aluminium dla branży piekarniczo-cukierniczej >>
Kasty z tworzywa
Koniec z przywieraniem kęsów i małą fortuną wydaną na środki czyszczące. Nasze kasty z tworzywa zapobiegają przyklejaniu się ciasta i umożliwiają garowanie bez materiałów pomocniczych. Nie trzeba posypywać ich powierzchni mąką, stosować płótna i folii piankowej. Również usuwanie zabrudzeń przebiega szybko i bez problemu. Jeśli zachodzi taka potrzeba, można włożyć je do zmywarki. Nie zniszczą się i nie odkształcą, są wytrzymałe i odporne na niskie temperatury. Jakie jeszcze mają zalety?
Budowa kast zapewnia idealną cyrkulację powietrza w trakcie garowania. Nie musisz się też martwić – każdy kawałek ciasta pozostanie perfekcyjny. Okrągłe, małe wypustki nie pozostawiają żadnego śladu na pieczywie. Przy okazji kasty są bardzo lekkie. Ważą jedynie 1100 g!
Sztaplowanie i transport kast
Ograniczona przestrzeń w zakładzie potrafi dać się we znaki. Tym bardziej potrzebny jest sprzęt, który na co dzień poprawi organizację. Planujesz zakup kast do garowania, mrożenia i transportu? Pamiętaj, aby dokładnie sprawdzić, jak są zbudowane.
Kasty z tworzywa w ofercie Magorex mają specjalnie skonstruowane narożniki, co ułatwia sztaplowanie i transport. W ten sposób znacząco zmniejsza się ilość zajmowanego przez nie miejsca. Nie potrzebujesz już dodatkowej powierzchni do składowania, a we wszystkich pomieszczeniach na dobre zapanuje ład oraz łatwy w utrzymaniu porządek.