Skip to content

27 maja 2022Blachy cukiernicze dla każdej cukierni

Produkcja na dużą skalę, a może tradycyjne receptury oraz współpraca z klientami na każdym etapie wypieku? Chociaż wszystkie cukiernie produkują smaczne, wysokiej jakości wyroby, ich potrzeby diametralnie się różnią. Przekonaj się, jak z nimi współpracujemy, żeby stworzyć blachy cukiernicze dla każdej cukierni.
blachy cukiernicze dla każdej cukierni jak wybrać

Magorex dla każdej cukierni

Przez lata nawiązaliśmy współpracę z wieloma piekarniami i cukierniami, które różnią się od siebie nie tylko profilem produktów, ale również rozmiarem i charakterem usług. Najważniejszą rzeczą dla zakładów, które koncentrują się na masowej produkcji smacznych wyrobów cukierniczych jest spełnienie rygorystycznych kryteriów oraz standardów jakości, a jednocześnie osiągnięcie doskonałych, powtarzalnych efektów, optymalizacja pracy i ograniczenie niepotrzebnych wydatków.

Zazwyczaj ich oferta skierowana jest do sklepów i supermarketów, nie ma tu więc zbyt wiele miejsca na eksperymentowanie lub próbowanie nowych rozwiązań przy minimalnym ryzyku dla własnego biznesu. Właśnie dlatego szeroki asortyment pieczywa cukierniczego, babek, ciast, tortów oraz różnego rodzaju przekąsek nie zmienia się tak często, a wszystkie wysiłki mają jeszcze bardziej udoskonalić system produkcji.

Zupełnie inne potrzeby mają cukiernie rzemieślnicze obsługujące głównie klientów indywidualnych, którzy potrafią docenić niepowtarzalne smaki, ciekawe kształty, naturalne składniki oraz tradycyjne, doskonalone przez wiele lat receptury. Rodzinne, małe firmy przyciągają klientów fantastycznymi, sezonowymi produktami, oryginalnymi formami oraz możliwością personalizacji wszystkich słodkości, które mają trafić na prywatne przyjęcia, targi, spotkania biznesowe lub ważne uroczystości. Bardzo często trzeba dopasować wygląd lub rozmiar ciast. Opracowanie nowych, tematycznych dekoracji, zmiana wielkości lub kształtu ciasta lub modyfikacja gotowych projektów wymagają oczywiście specjalnego wyposażenia. Jak je wybrać?

blachy cukiernicze zamykane
blachy cukiernicze i piekarnicze od Magorex

Rozwiązania indywidualne

Na samym początku koniecznie musimy sprawdzić specjalne potrzeby naszych klientów. Zwracamy uwagę na charakter oraz skalę produkcji, liczbę wypiekanych wyrobów i typowe ograniczenia, takie jak niewielka powierzchnia użytkowa. Na tej podstawie możemy ustalić, które rozwiązania sprawdzą się najlepiej oraz w jaki sposób je przygotować, aby stały się integralną częścią zakładu. Oprócz podstawowych parametrów oraz szczegółów wykonania, takich jak kształt narożników naszych blach, przy każdej realizacji zwracamy też szczególną uwagę na rodzaj materiałów, które powinny być długowieczne, łatwe do utrzymania w czystości oraz odporne na korozję i uszkodzenia mechaniczne.

Kolekcja blach cukierniczych dla każdej cukierni to nie tylko gotowe projekty prosto z naszego katalogu. Jako producent jesteśmy w stanie szybko i sprawnie wdrożyć konkretne, nawet najbardziej niestandardowe pomysły, żeby praca przebiegała bez zarzutu. Na które z nich warto się zdecydować?

Przekonaj się, co jeszcze możemy Ci zaproponować → Blachy wypiekowe na zamówienie

Blachy cukiernicze dla każdej cukierni. Poznaj nasz asortyment

Niezależnie od tego, na czym się koncentrujesz oraz jak duży posiadasz zakład, istnieją pewne zasady, których warto przestrzegać, żeby ułatwić pracę i przygotować się na każdą okoliczność. Zarówno przy masowej produkcji, jak też pracy nad zamówieniami indywidualnymi od klientów cukierni rzemieślniczych sprawdzą się rozwiązania, które posiadają odpowiednie atesty, spełniają wszystkie standardy higieny i są wyjątkowo łatwe w użytkowaniu. Jeszcze lepiej, jeśli ich konstrukcja została dopasowana do konkretnego systemu produkcji, pomagała ograniczać straty i skrócić czas pracy przy zachowaniu perfekcyjnych, niepowtarzalnych wyników. 

Zaawansowana, własna infrastruktura oraz bogate doświadczenie naszych ekspertów umożliwiają nam wykonanie dokładnie takiego wyposażenia, jakiego będziesz potrzebować, żeby praca przebiegała bez przykrych niespodzianek. Nie wiesz, na co się zdecydować? Poznaj blachy cukiernicze dla każdej cukierni i wszystkich typów wypieków prosto z kolekcji Magorex.


O zaletach oraz przykładowych zastosowaniach blach cukierniczych z wyjmowanym dnem opowiada nasz przedstawiciel handlowy, Jakub Panek.

Blachy cukiernicze z wyjmowanym dnem

Ważne, aby wszyscy członkowie zespołu mieli zapewnione komfortowe warunki pracy, a produkcja warstwowych ciast odbywała się szybko i sprawnie. Idealną precyzję podczas wypieku puszystych biszkoptów gwarantują specjalne blachy z wyjmowanym dnem, które powstały specjalnie z myślą o poprawie ergonomii w każdym zakładzie. Jak to działa? Wystarczy wyjąć gorące ciasto z pieca, delikatnie je wysunąć i odstawić do wystygnięcia. Specjalny kształt blachy sprawia, że odbywa się to w kontrolowany, wygodny i szybki sposób. Nie naruszymy delikatnej struktury ciasta, nie grozi nam też przypadkowe poparzenie lub inne niespodziewane wypadki. 

Zobacz niezbędne narzędzia dla cukierników →

Blachy cukiernicze zamykane

Chociaż nic nie może dorównać naturalnym, domowym smakom oraz staranie wyselekcjonowanym składnikom, najważniejsze dla nowych, przypadkowych klientów cukierni jest właśnie… pierwsze wrażenie: pomysłowa dekoracja, równo ukrojone kawałki i możliwość wyboru takich ciast deserowych, jakie akurat wpadną nam w oko. Przygotowanie ekspozycji nie jest jednak takie proste. Produkty trzeba ustawić w taki sposób, aby obsługa przebiegała bez większych problemów, a całość nadal wyglądała smakowicie. Oczywiście klienci bardzo często szukają porcji o konkretnej wielkości, które należy podać szybko i sprawnie. W godzinach szczytu zachowanie idealnego porządku w witrynie bywa zwyczajnie niemożliwe… a przecież właśnie wtedy atrakcyjna prezentacja naszego asortymentu liczy się najbardziej.

Specjalnie dla osób, które chcą oszczędzać czas, zwiększyć wydajność oraz przyjść na pomoc swoim pracownikom wprowadziliśmy do naszej oferty zamykane blachy cukiernicze dla każdej cukierni – zarówno małych, rodzinnych zakładów, w których produkcja odbywa się na bieżąco, jak również dla miejsc zaopatrujących liczne sklepy, kawiarnie i markety. W czym tkwi ich sekret? Przede wszystkim blach można używać na każdym etapie pracy: począwszy od pieczenia i dekorowania, poprzez stabilny, wygodny transport, skończywszy na sprzedaży. Nie trzeba przekładać ciasta na kilka tac wystawowych, a zawsze wtedy, kiedy wymaga tego sytuacja, porcjowanie może się odbyć na oczach klientów.

Uwaga! Dla wszystkich, którzy chcą zabezpieczyć produkt i zyskać dodatkowe estetyczne wykończenie przygotowujemy na zamówienie ergonomiczne osłonki blach.

Więcej przydatnych informacji znajdziesz w artykule: Wszystko, co musisz wiedzieć o formach, blachach i zestawach form.

Blachy wypiekowe tłoczone – zarówno perforowane, jak też lite – to jeden z naszych najbardziej popularnych produktów. Sprawdź, dlaczego.

Blachy wypiekowe tłoczone. Dla każdej cukierni i piekarni

W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór blach cukierniczych dla każdej cukierni, która oprócz klasycznych ciast deserowych pragnie wprowadzić do swojego katalogu smakowite babeczki, sycące przekąski oraz popularne produkty sezonowe o nietypowych kształtach i rozmiarach. Nasze sprzęty różnią się ze względu na typy zastosowanych rozwiązań, ogólne przeznaczenie oraz konkretne parametry.

Posiadamy wiele rodzajów aluminiowych blach na cup-cake oraz do wypieku muffinów ze specjalnym, perforowanym dnem oraz otworami wentylacyjnymi, które sprawiają, że wszystkie sztuki są równomiernie wypieczone – także na środku blachy. W naszej ofercie znajdziesz też klasyczne blachy wypiekowe – perforowane lub lite, z narożnikiem spawanym, otwartym lub wyoblonym, płaskie lub z dowolną ilością i formą rantów. Co ważne, nad każdą z nich możemy pracować indywidualnie, uwzględniając modyfikacje zaproponowane przez naszych klientów.

Szukasz indywidualnych rozwiązań do swojego zakładu? Interesują Cię produkty, które sprostają konkretnym wymaganiom? Skontaktuj się z naszym biurem handlowym i poznaj kolekcję blach cukierniczych dla każdej cukierni od Magorex.