Produkcja pączków pod kontrolą
Nie ma nic lepszego niż ciepłe, aromatyczne pączki z owocowym, czekoladowym lub budyniowym nadzieniem. Szczególnie kiedy są ozdobione z cudowną fantazją, a do tego smakują znacznie lepiej niż wyglądają. Oczywiście temu wyzwaniu trudno sprostać, gdy sklepowe półki uginają się pod naporem szerokiej gamy słodkości do wyboru: hojnie polanych lukrem, przystrojonych wiórkami i orzechami lub delikatnie posypanych pudrem. Niestety, tak duża produkcja może okazać się nie lada wyzwaniem! Co zrobić, żeby ją przyspieszyć?
W odpowiedzi na potrzeby i oczekiwania cukierników stworzyliśmy jeden z naszych bestsellerów, czyli automatyczną nadziewarkę do pączków. Urządzenie to powstało, aby jeszcze bardziej ułatwić proces nadziewania. Nowoczesne technologie, przemyślana konstrukcja oraz wysokiej jakości komponenty sprawiają, że jest ono efektywne, funkcjonalne i naprawdę proste w obsłudze. Jakie ma zalety i dlaczego uchodzi za jedno z najważniejszych narzędzi dla cukierników?
Przekonaj się, jak działa oraz jak jest zbudowana automatyczna nadziewarka do pączków →
Automatyczna nadziewarka – poznaj jej zalety
Automatyczna nadziewarka to sprawdzone rozwiązanie, które wprowadza spore oszczędności czasowe oraz pomaga przejąć kontrolę nad procesem produkcji. Nadziewanie odbywa się szybciej, jest bardziej wydajne i nie wymaga ogromnych nakładów pracy. Urządzenie jest całkowicie intuicyjne i łatwe do utrzymania w czystości, uruchamia się natomiast dzięki specjalnemu czujnikowi zbliżeniowemu. Jak z niego korzystać? Przed użyciem wystarczy ustawić na panelu sterowania preferowany czas podawania, a co za tym idzie – dawkę umieszczanego nadzienia. Dla bezpieczeństwa użytkowników maszyna została wyposażona w czujnik leja, który uruchamia ją bezpośrednio po przyłożeniu pączka. Cylindryczny lej do nadzienia oraz docisk z obciążeniem umożliwia wypełnienie pączków lub rurek lekkim nadzieniem, np. bitą śmietaną.
Do smażenia i nadziewania
Kiedy okoliczności są wyjątkowe, a produkcja wymaga kompaktowych, funkcjonalnych rozwiązań, możesz wypróbować możliwości ręcznej nadziewarki do pączków. Wykonane ze stali nierdzewnej, wyposażone w możliwość regulacji ilości podawanego nadzienia urządzenia mają prostą konstrukcję, są wytrzymałe oraz proste w czyszczeniu i użytkowaniu. W naszej kolekcji dostępne są różne warianty nadziewarek do wyboru, począwszy od nadziewarek bocznych, aż do sprzętów wspartych na pojemniku oraz na misce.
Najważniejszym etapem przygotowania pączków jest oczywiście… proces smażenia. Niezależnie od wielkości zakładu oraz charakteru produkcji niezbędne są narzędzia dla cukierników, które zostały stworzone z bezpiecznych, odpornych materiałów. Żeby produkcja przebiegała szybko i bez problemów, oferujemy smażalniki do pączków ze specjalną, elektroniczną regulacją temperatury, które mieszczą aż 60 sztuk. Upewniliśmy się, że mają one doskonałą izolację termiczną oraz pozostają zgodne z normami CE. Smażalniki posiadają ociekacz otwierany na krótki bok, dwa sita oraz docisk.
Dowiedz się więcej → Asortyment do produkcji pączków – pełne wyposażenie od Magorex
Niezbędne narzędzia dla cukierników. Podgrzewacz do czekolady
Ułatwienie pracy przez automatyzację to nasza specjalność. Wieloletnia współpraca z czołowymi przedstawicielami branży cukierniczej i piekarniczej sprawiła, że doskonale rozumiemy przeszkody, trudności lub niespodzianki, które mogą opóźnić produkcję. Jednym z rozwiązań, które skutecznie pomoże ich uniknąć, jest podgrzewacz Magorex. Czym się charakteryzuje i do czego może się przydać?
To uniwersalne, innowacyjne urządzenie znajduje zastosowanie nie tylko podczas podgrzewania czekolady lub mała orzechowego, ale też błyskawicznego roztapiania produktów takich jak masło lub lukier. Maszyna bezpośrednio podgrzewa komorę, w której znajdują się jeden lub dwa pojemniki GN. Działa ona zarówno od spodu, jak również po bokach, dzięki czemu czekolada podgrzewa się znacznie szybciej i bardziej efektywnie. Zakres temperatury wynosi od 20°C do 60°C.
Specjalne czujniki, które znajdują się przy płycie grzewczej, informują o bieżącej temperaturze czekolady. Jednostka grzewcza wyłącza się w chwili, gdy zawartość osiągnie ustawioną wcześniej temperaturę.
Automatyczna krajalnica do ciast i tortów – co ją wyróżnia?
Delikatne ciasta z galaretką, puszyste serniki i jabłeczniki pokrojone z mistrzowską precyzją. Aromatyczne wypieki i pięknie przystrojone torty powinny nie tylko mieć niezrównaną jakość, ale też być odpowiednio przygotowane do sprzedaży. Niezależnie od tego, czy prowadzisz lokalną cukiernię, czy zaopatrujesz duże sieci sklepowe, koniecznie musisz zainwestować w nowoczesne rozwiązania, które zautomatyzują procesy i pomogą przejąć kontrolę nad wyglądem towarów. Niezbędnym narzędziem dla cukierników, który zyskał uznanie wszystkich naszych klientów, jest automatyczna krajalnica do ciast. To innowacyjne urządzenie przyda się wszędzie tam, gdzie znaczenie ma kształt i wielkość każdego kawałka. Jakie są jego zalety?
Krajalnica znajduje zastosowanie podczas dzielenia ciast na idealnie równe porcje. Właśnie dzięki niej przygotowywanie zamówień może odbywać się w sprawny, maksymalnie efektywny sposób. Jak to działa? Wszystkie wypieki – okrągłe, kwadratowe lub prostokątne – da się za jej pomocą szybko i dokładnie podzielić na części o identycznych, z góry ustalonych proporcjach. W tym celu wystarczy ustalić, ile elementów chcemy uzyskać oraz jak powinny wyglądać, a następnie uruchomić ją za pomocą specjalnego włącznika. Co więcej, maszynę da się zaprogramować na kilka różnych projektów krojenia. Starannie wyselekcjonowane, odporne materiały oraz nowoczesne rozwiązania gwarantują, że automatyczna krajalnica zachowa doskonałą kondycję przez wiele lat. Więcej wskazówek i informacji o tym, kiedy się przydaje oraz jak z niej korzystać znajdziesz we wpisie: Automatyczna krajalnica do ciast.