Skip to content

31 stycznia 2022Produkcja sprzętu piekarniczego i cukierniczego w Magorex

Cały czas inwestujemy w nowe rozwiązania, które jeszcze bardziej usprawnią produkcję sprzętu piekarniczego i cukierniczego Magorex.

Ważnym krokiem w naszym rozwoju okazało się otwarcie dwóch nowych hal produkcyjnych. Krzysztof Kotlarek, nasz wieloletni pracownik, w krótkiej rozmowie opowiada, jak to wszystko przebiegało oraz co jeszcze mamy w planach.

Od dawna jesteś częścią zespołu Magorex?

Chociaż do nowej hali trafiłem dopiero w styczniu, mój staż w firmie wynosi już prawie piętnaście lat. Na samym początku byłem oczywiście szeregowym pracownikiem. Awansowałem na brygadzistę po sześciu lub siedmiu latach. Podoba mi się ta praca, ponieważ nigdy nie jest tu nudno. Cały czas dzieje się coś nowego. Nie ma tutaj typowej, jednostajnej produkcji. Często wychodzą nowe rzeczy, codziennie pojawiają się też kolejne wyzwania, które pozwalają uniknąć powtarzalności.

Opowiedz, jak wygląda praca w nowej hali produkcyjnej Magorex. Za co jesteś odpowiedzialny?

Jestem brygadzistą, zajmuję się organizacją pracy na hali. Przede wszystkim muszę zapewnić zajęcie mojemu zespołowi. Właśnie dlatego pozostaję w stałym kontakcie z naszą główną siedzibą na ulicy Pienińskiej. Deklaruję, na kiedy możemy wykonać dane zlecenie i kontroluję wszystko, co robimy.

Kiedy pojawiłem się tu po raz pierwszy, z Holandii przyjechały już maszyny. Wszystko było gotowe do działania, więc nie musiałem zajmować się wyposażeniem. Nasza produkcja ukierunkowana jest głównie na flagowe sprzęty piekarnicze i cukiernicze Magorex, czyli peelboardy do garowania chleba, tłoczone formy wypiekowe oraz zestawy form.

Dowiedz się więcej o tym, jak przebiega produkcja peelboardów do garowania chleba od Magorex →

na jakich maszynach powstaje sprzęt piekarniczy Magorex
sprzęt piekarniczy na jakich maszynach powstaje

Zmiana okazała się dla Ciebie dużym wyzwaniem?

Wcześniej miałem do dyspozycji majstrów, na miejscu był też kierownik. Tutaj sam zajmuję się koordynacją i organizacją. Rano dostaję ogólne dyspozycje, dowiaduję się, jaki jest plan na ten dzień.

Hala jest już kompletna? Wszystkie potrzebne maszyny stoją na swoich miejscach, a może przewidujecie jeszcze jakieś zmiany?

Odkąd tu jestem, pojawił się już nowy laser. Planujemy też przeniesienie kolejnego robota zgrzewającego, który obecnie znajduje się w naszej głównej siedzibie. Jesteśmy ukierunkowani na ciągły rozwój, chcemy usprawniać produkcję i zwiększać wydajność. Właśnie dlatego jestem pewien, że maszyny będą tu dochodzić cały czas.

Przekonaj się, jak przebiega nasza produkcja i co jeszcze planujemy na przyszłość → Sprzęt piekarniczy Magorex: nowe hale produkcyjne i produkty

 

Tajemnicą sukcesu Magorex jest zaangażowanie oraz pasja naszych pracowników. Chcesz przekonać się osobiście, co powstaje dzięki ich ciężkiej pracy? Zobacz, jakie sprzęty piekarnicze i cukiernicze wspólnie produkujemy →