Skip to content

4 stycznia 2022Sprzęt piekarniczy – na jakich maszynach powstaje?

Wprowadzenie nowoczesnych rozwiązań do naszego zakładu umożliwia nam nie tylko utrzymanie najwyższych standardów bezpieczeństwa, ale też nieustanną poprawę wydajności oraz najwyższej jakości produkcji. Przeczytaj o jednym z naszych najważniejszych nabytków i dowiedz się, na jakich maszynach powstaje sprzęt piekarniczy Magorex.

Na jakich maszynach powstaje sprzęt piekarniczy Magorex?

Od prawie trzydziestu lat dostarczamy naszym klientom niezawodny i wytrzymały sprzęt piekarniczy. Doskonale wiemy, że do sprawnego funkcjonowania każdego zakładu niezbędne są rozwiązania jak najlepiej dopasowane do potrzeb. Właśnie dlatego stale poszerzamy nasz park maszynowy. Dzięki własnej, zaawansowanej infrastrukturze możemy współpracować z piekarniami i cukierniami bez żadnych ograniczeń. W naszych halach produkcyjnych pojawia się coraz więcej urządzeń, które pomagają szybko i sprawnie realizować nawet najbardziej nietypowe zamówienia. Jednym z naszych ważniejszych rozwiązań jest nowoczesny robot bramowy, zainstalowany półtora roku temu przez włoską firmę. Jak go wykorzystujemy? Na jakich maszynach powstaje sprzęt piekarniczy Magorex?

Zobacz, dlaczego warto pracować na sprzęcie piekarniczym i cukierniczym Magorex →

Nowoczesny robot bramowy. Co się dzięki niemu zmieniło?

Różnica w pracy jest oczywiście ogromna. Robot pracuje cały czas w takim samym tempie, produkcja przebiega szybko i bez problemu. Na czym polega jego specyfika?

Przede wszystkim robot odjeżdża na bok, kiedy tylko przestaje być potrzebny. Wówczas możemy wykorzystywać prasę krawędziową do gięcia manualnego. W przypadku produkcji seryjnej, która pojawia się bardzo często, programujemy go tak, aby wykonywał gięcia według konkretnych projektów i rysunków danego wymiaru lub rodzaju blachy. Po wyłączeniu robota trzeba mu tylko uzupełnić magazynek formatek, które pobiera do gięcia pneumatycznego.

Jak powstaje sprzęt piekarniczy Magorex?

Podczas produkcji sprzętu piekarniczego i cukierniczego używamy różnych, wysokojakościowych materiałów. Dzięki temu możemy zagwarantować jeszcze większy komfort i bezpieczeństwo używania. Częścią tego, co wykonujemy na tej maszynie są blachy do pieczenia pizzy. Powstają one ze specjalnego stopu stali, czyli tzw. BlueSteel. Materiał ten posiada wyjątkową oksydowaną powłokę, która nie tylko zabezpiecza sprzęt piekarniczy przed korozją, ale też poprawia absorbcję ciepła.

Robot bramowy – poznaj jego zalety

Nasz najnowszy nabytek jest zasadniczo maszyną bezobsługową. Kilka razy zdarzały się prace serwisowe, które na szczęście związane były ze sporą eksploatacją, a nie złym wykonaniem, niewłaściwymi rozwiązaniami czy też poważniejszymi awariami.

To kolejny dowód na to, że obraliśmy właściwą drogę rozwoju i zmierzamy we właściwym kierunku. Urządzenie jest powtarzalne i dokładne, a jego praca jest ciągła. Operator potrzebny jest właściwie tylko do uzupełnienia gniazda na formatki, które pobiera robot, oraz odstawiania. Co więcej, urządzenie może bez problemu pracować nawet przez całą dobę.

Dowiedz się, z jakich materiałów produkujemy sprzęt dla piekarni i cukierni →

Szukasz niezawodnego wyposażenia do swojego zakładu? Skontaktuj się z naszymi przedstawicielami handlowymi i wybierz rozwiązania, które pasują do profilu Twojej działalności. Dowiedz się więcej o tym, jak realizujemy zamówienia oraz na jakich maszynach powstaje sprzęt piekarniczy Magorex.