Odpowiednie warunki do garowanie ciasta
Kluczem do uzyskania aromatycznych i chrupkich wypieków, którymi zadowolisz każde podniebienie, jest bez wątpienia fermentowanie ciasta w ściśle kontrolowanych warunkach przy uwzględnieniu właściwej temperatury i wilgotności. Niezbędne są zatem odpowiednie akcesoria, które dzięki przenikliwości ciepła i wilgoci, zapobiegną gromadzeniu się grzybów i pleśni.
Jako producent wyposażenia dla cukierni i piekarni, wiemy, jakie trudności napotykają naszych klientów podczas procesu garowania. Przychodzimy zatem z innowacyjnymi rozwiązaniami, które pozwolą ciastu rosnąć i zwiększać swoją objętość. Zapoznaj się z naszymi produktami: Peelboardem i kastami.
Peelboard - innowacyjne rozwiązanie
Mozolne odrywanie kęsów ciasta to udręka branży piekarniczo-cukierniczej: nie tylko spowalnia proces produkcyjny, ale także generuje dodatkowe koszty użycia produktów. Na ratunek naszym klientom zrodził się pomysł na Peelboard: produkt z materiału syntetycznego ABS, który nie tylko zadba o to, aby żaden kawałek ciasta nie przywarł do jego powierzchni, ale także pozwoli na utrzymanie nieskazitelnej czystości w miejscu produkcji.
Co sprawia, że nasz Peelboard jest wyjątkowym produktem? Jak go używać i w czym tkwi sekret jego funkcjonalności?
Produkt wielozadaniowy i ergonomiczny
Wielką zaletą tego akcesorium jest bez wątpienia jego bezproblemowa pielęgnacja. Usuwanie śladów i mocowanie się z przywartym ciastem może pójść w zapomnienie. Peelboard to gwarant higieny i porządku, odporny na wilgoć, co sprawia, że można go myć również w zmywarkach.
Produkt jest dwustronny: pierwsza strona tacy nadaje się do produktów posypywanych mąką, na drugiej natomiast znajduje się optymalnie szorstka struktura zapobiegająca przyklejaniu się ciasta. Dzieje się tak w głównej mierze za sprawą aluminiowego honeycomb, a więc spawanej, aluminiowej ramie i ciasnej wewnętrznej siatce, zainspirowanej plastrem miod. To ona stoi za wysoką odpornością na nacisk, perfekcyjną sztywnością oraz płaskim kształtem.
Peelboard a automatyczny system podawania
Peelboardy od Magorex zaprojektowano z myślą o liniach automatycznych, przemysłowych oraz produkcji rzemieślniczej. Umożliwiają one garowanie każdego rodzaju produktu, o dowolnej gramaturze. W naszym katalogu znajdziesz kilka wariantów Peelboardów z różnymi narożnikami:
- zaokrąglone (30 stopni)
- kwadratowe (90 stopni)
- ścięte (45 stopni)
Kasty
Kolejnym produktem, który został opracowany w taki sposób, aby rozprawić się z trudnościami związanymi z garowaniem, ale także mrożeniem i transportem, są profesjonalne kasty. W naszym asortymencie znajdziesz je w trzech wariantach: kasty drewniane, kasty aluminiowe oraz kasty z tworzywa.
Kasty drewniane
Ten model to estetyka i funkcjonalność w jednym. Mimo drewnianej faktury, kasta jest niezwykle stabilna i odporna na duży nacisk. Dzięki umocowanej przy ich spodzie sklejce oraz przytwierdzonym bawełnianym lub poliestrowym płótnie jest zarówno odporna na wilgoć, jak i na przesuwanie się kasty podczas pracy.
Kasty aluminiowe
Mobilne, funkcjonalne oraz odporne. Poradzą sobie świetnie w każdych temperaturach, a także z oddziaływaniem środków chemicznych. Kasty aluminiowe są dostępne w czterech wymiarach: 58,5 x 38,5 x 4 cm, 76,5 x 56,5 x 4 cm, 78,5 x 58,5 x 4 cm oraz 96,5 x 56,5 x 4 cm.
Kasty z tworzywa
Kasty z tworzywa zapobiegają przyklejaniu się ciasta do ich powierzchni, co pozwoli Twojemu zakładowi oszczędzić na mące, folii piankowej czy specjalnym płótnie. Ich dodatkowym atutem jest możliwość sztaplowania oraz transportu: w naszym katalogu znajdziesz skonstruowane w tym celu narożniki.
Poszukujesz niestandardowych sprzętów i akcesoriów do swojej cukierni lub piekarni? Zamów katalog Magorex i zobacz, co dokładnie mamy do zaoferowania. Nasi przedstawiciele handlowi chętnie pomogą Ci w wyborze rozwiązań, które najlepiej sprawdzą się w Twoim zakładzie.