Skip to content

12 maja 2023Blachy wypiekowe do hamburgerów, pizzy, bagietek i zapiekanek

Burgery, pizze czy bagietki – to absolutne szlagiery od lat. Wciąż ulepszane receptury, nieśmiertelna klasyka, ale i zupełnie nowe połączenia smaków to także Twoja wizytówka? Brawo! Dzisiejsi klienci bardzo to cenią i wracają po jakość. Dlatego coraz więcej zakładów stawia na własne receptury i oryginalne wypieki. Jeśli prowadzisz śniadaniarnię albo swoją piekarnię i chcesz wzbogacić jej ofertę o pyszne bagietki czy zapiekanki lub prowadzisz gastronomię, której flagowym daniem jest autorska pizza czy wyjątkowe hamburgery koniecznie przeczytaj ten artykuł. Zaopatrujemy dużych graczy, ale i małe manufaktury – chcesz wiedzieć dlaczego? Zapraszamy do przeglądu rozwiązań piekarniczych od Magorex.
Blachy piekarnicze – wybierz najlepsze rozwiązania Korzystamy z nowoczesnych technologii i stale rozwijamy możliwości naszego parku maszynowego. Dlatego oferujemy wysokiej jakości blachy zarówno dla małych, rodzinnych śniadaniarni, burgerowni czy pizzeri, jak i dużych zakładów produkcyjnych. Wygoda, bezpieczeństwo, jakość i długowieczność sprzętu to nasze wizytówki. Tworzymy go już czwartą dekadę i nie zapominamy o szczególnych potrzebach przedsiębiorców z branży. Jeśli chcesz, by Twoje produkty były na najwyższym poziomie zobacz, na jaki sprzęt gastronomiczny z naszej kolekcji warto postawić.
  • Nieprzywieralna powłoka Non-Stick – w 4 wariantach kolorystycznych: czarnym, zielonym, czerwonym lub przezroczystym to doskonałe zabezpieczenie blach piekarniczych, gwarantujące znacznie wyższą trwałość oraz krótszy czas pieczenia i równomiernie przypieczoną skórkę. Powłokę Non-Stick wykonujemy z silikonu lub fluoropolimeru.
  • AluSteel – materiał o bardzo wysokiej trwałości, ale to tylko jedna z jego zalet. Blachy piekarnicze oraz formy wypiekowe wykonane z tego materiału nie ulegają deformacji w wyniku ekspozycji, zarówno na wysokie, jak i niskie temperatury. AluSteel to także skrócony czas odpieku i równomierne pieczenie. Połączenie stali i aluminium doskonale przewodzi ciepło, a jednocześnie jest odporne na działanie czynników zewnętrznych.
  • Perforacja – dna blachy piekarniczej lub formy, pozwala zoptymalizować proces pieczenia i zapewnić równomierny wypiek produktów. Wykonujemy perforację o otworach 2 mm, 3 mm i 5 mm.
Zobacz: Blachy i formy z powłoką nieprzywierającą – czy można je regenerować i jak o nie dbać? →

Blachy wypiekowe od Magorex

Przygotowaliśmy urozmaiconą kolekcję blach piekarniczych do wypieku i klasycznych, i nowoczesnych przysmaków.
Na które z nich powinieneś szczególnie zwrócić uwagę?

Blachy do wypieku zapiekanek i bagietek

Blachy do wypieku bułek bagietkowych i zapiekanek

Ich perforacja pozwala na swobodną cyrkulację powietrza, co także oznacza szybsze i równomierne wypiekanie. Wielkość otworów dobierasz sam – 1,8 mm, 3 mm lub 5 mm. Ramy blach tworzymy z aluminium lub stali nierdzewnej. Przed zakupem zapytamy też o preferowaną szerokość i głębokość muld oraz sposób ich ułożenia na blasze. 

Zdecydujesz czy wolisz, by były równoległe do długiego albo krótkiego boku blachy.

Blachy wypiekowe do pizzy, czyli okrągłe

Zależy Ci na równomiernie przypieczonym cieście? Do tego spód chrupiący? Zdecyduj się na naszą blachę z perforowanym dnem, stworzoną z aluminium, BlueSteel lub AluSteel.

Blachy do wypieku bułek hamburgerowych

Perforowane 2 mm lub lite, czyli bez otworów, oczywiście w ilości uzgodnionej podczas składania zamówienia; występują w wersji standardowej lub maxi, w dowolnych wymiarach, aluminiowe lub z AluStel.

Sprzęt gastronomiczny skrojony na miarę

Dzięki naszej zaawansowanej infrastrukturze, dostarczymy Ci dokładnie taki sprzęt, jakiego potrzebujesz. Indywidualny projekt i wycena to nasza specjalność. Oferujemy najnowocześniejsze produkty o precyzyjnie określonych kształtach i rozmiarach. Na zamówienie realizujemy specjalnie dobrane rodzaje perforacji z rantami o określonej wysokości, a nawet stopniu zagięcia. Dostarczamy blachy, które najlepiej spełnią Twoje potrzeby. Nie musisz martwić się o dopasowanie sprzętu do swojej linii produkcyjnej, wybór materiału i wszelkie detale dotyczące wykonania – doskonale wiemy, jak ważne są najmniejsze szczegóły. Wystarczy, że podczas składania zamówienia podasz nam swoje oczekiwania, a Twój sprzęt gastronomiczny skroimy dla Ciebie co do mm. W naszej załodze mamy wielu ekspertów z kilkunastoletnim doświadczeniem, dlatego możesz być spokojny o profesjonalne doradztwo.

Z naszymi partnerami biznesowymi współpracujemy ściśle. Dbamy, by ta współpraca była długoletnia i satysfakcjonująca dla obu stron. Nie ma znaczenia czy Twoim biznesem jest cukiernia, piekarnia, restauracja, czy sieć – mamy bogatą wiedzę w temacie niezbędnego sprzętu. 

Wykonujemy każdy rodzaj blach i form, a dodatkowo pomagamy je zregenerować. To właśnie dzięki naszej opcji rekultywacji powłok oraz indywidualnej współpracy możesz być pewny, że Twój sprzęt to inwestycja na długie lata.

sprzęt piekarniczy na jakich maszynach powstaje

 

Tłoczone formy wypiekowe

Chcesz wprowadzić do swojego menu pasztety i wytrawne, klasyczne przysmaki? W Twoim asortymencie nie może zabraknąć dedykowanych rozwiązań Magorex, takich jak tłoczone formy wypiekowe. Trwałe, bezpieczne i niezawodne, są produkowane metodą głębokiego tłoczenia z jednego kawałka materiału. Zaokrąglone narożniki pomogą zachować czystość, warstwa aluminium znajdująca się po obu stronach chroni przed korozją, a karbowanie wzmacnia boki spód wypieku. Przemyślana budowa sprawia, że w strategicznych miejscach form nie gromadzi się bród, a ich użytkowanie i pielęgnacja są całkowicie intuicyjne.

Również w tym przypadku możesz korzystać z dobrodziejstw nieprzywieralnej powłoki Non-Stick. Jesteś zainteresowany? Zamów zestawy form z aluminium, stali nierdzewnej lub AluSteel i dopasuj je do swojego wózka piekarniczego. Poszukujesz modeli o nietypowych kształtach lub wymiarach? Jesteśmy otwarci na sugestie.

Dowiedz się więcej o tłoczonych formach wypiekowych od Magorex →

Innowacje w produkcji sprzętu piekarniczego w Magorex

Forma do tart – tarta grzechu warta

Zmagasz się z przywieraniem ciasta do blachy? Uporczywe, trudne do usunięcia zabrudzenia to prawdziwy koszmar? Mamy idealne rozwiązanie! Nie tylko nasze blachy do hamburgerów i bagietek, ale również formy do tart na życzenie klienta wyposażymy w specjalną nieprzywieralną powłokę Non-Stick – silikonową albo fluoro-polimerową. Kolosalne ilości środków natłuszczających oficjalnie pójdą w zapomnienie, a ciasto będzie rosło lepiej i we właściwym tempie. Formy do tart z kolekcji MAGOREX mają ergonomiczną, przemyślaną konstrukcję, są wytrzymałe i odporne na ścieranie, zużycie i deformację – nawet pod wpływem naprawdę wysokich temperatur.

Bezpieczne składniki – bestsellerowe pojemniki GN

 

Przy tworzeniu pizzy, hamburgerów, a nawet kanapek potrzebujesz mieć pewność, że przygotowane wcześniej składniki będą jak najdłużej chronione przed temperaturą i czynnikami zewnętrznymi.

Pojemniki Magorex są uniwersalne, bezpieczne i wielofunkcyjne. Dlaczego bezpieczne? Surowiec, z którego powstały, spełnia wszystkie normy higieniczne oraz nie absorbuje zapachów. Specjalny kształt krawędzi pozwala natomiast na błyskawiczne wymycie resztek oraz bezproblemową i łatwą pielęgnację. Do tego mają bezkonkurencyjne właściwości termoizolacyjne, ale i atrakcyjnie eksponują wyroby.

W naszej ofercie znajdziesz pojemniki o różnych wymiarach
i pojemnościach:

  • 32,5 x 53 x 2 cm o pojemności 2,2 l,
  • 32,5 x 53 x 4 cm o pojemności 5 l,
  • 32,5 x 53 x 6,5 cm o pojemności 8 l,
  • 32,5 x 53 x 10 cm o pojemności 14 l,
  • 32,5 x 53 x 15 cm o pojemności 19 l,
  • 32,5 x 53 x 20 cm o pojemności 26 l.
zastosowanie wózków gastronomicznych

 

Szukasz doradztwa? Chcesz dopasować sprzęt gastronomiczny do swoich potrzeb i oczekiwań?
Zapraszamy do kontaktu!

→ Zobacz katalog MAGOREX