Skip to content

22 maja 2023Nadziewarka do pączków i innych słodkości – ręczna czy automatyczna?

Prowadzisz cukiernię, albo duży zakład, polecenia sypią się, jak z rękawa, a dla Ciebie i Twojego zespołu doba wciąż jest za krótka? Kolejni chętni na Twoje pączki, rurki z kremem i kruche wypieki, więc szukasz sposobu na automatyzację procesów? Jeśli zastanawiasz się czy taka inwestycja ma dla Ciebie uzasadnienie ekonomiczne albo nie masz pewności, na którą opcję się zdecydować – nadziewarkę ręczną, a może automatyczną – zapraszamy do lektury artykułu. Podpowiemy, jakiego typu nadziewarka będzie najlepszym rozwiązaniem dla Twojego zakładu.

Automatyczna nadziewarka do pączków

W naszej ofercie znajdziesz dwa rodzaje nadziewarek: automatyczne i ręczne.

Automatyczna to nasz najpopularniejszy produkt, przydatny nie tylko na Tłusty Czwartek. Tego typu nadziewarka znacząco przyspiesza proces nadziewania, wprowadzając spore oszczędności czasowe. Jest niezwykle prosta w obsłudze i wyposażona w czujnik, który uruchamia nadziewarkę automatycznie po przyłożeniu, na przykład pączka.

Nadziewarka do pączków i innych słodkości – lepsza ręczna czy automatyczna?
Nadziewarka do pączków i innych słodkości – lepsza ręczna czy automatyczna?

Nadziewarkę automatyczną można dowolnie zaprogramować, określając czas podawania nadzienia, a także jego dawkę w gramach. Wykonana jest ze stali nierdzewnej i spełnia wszelkie wymogi norm CE. Zbudowana jest z pompy, leja cylindrycznego z pokrywą i dociskiem, który umożliwia wypełnianie pączków czy rurek lekkim nadzieniem, jak choćby bitą śmietaną. Posiada kilka igieł wykonanych także ze stali nierdzewnej:

  • do nadziewania pączków, zagięta 90 st.
  • do nadziewania pączków, prosta
  • do nadziewania rogali, 4 wyjścia
  • do nadziewania rurek, dł. 127 mm
  • do dozowania, zagięta 45 st.
  • prosta podwójna, 2 wyjścia
  • prosta potrójna, 3 wyjścia

Jej obsługa jest niezwykle prosta i z pewnością pozwoli zaoszczędzić mnóstwo czasu przy dużej produkcji pączków, nie tylko na Tłusty Czwartek, ale także w każdej pączkarni, cukierni, czy restauracji oferującej nadziewane słodkości.

Zobacz, jakie to proste:

Ręczna nadziewarka do pączków

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z hurtowymi zamówieniami? Polecamy nadziewarkę ręczną. Także wykonana jest ze stali nierdzewnej i idealnie sprawdza się w mniejszych piekarniach. To sprzęt niewielkich gabarytów, wygodny w obsłudze i wyposażony w możliwość regulacji ilości podawanego nadzienia.
Nadziewarka do pączków i innych słodkości – lepsza ręczna czy automatyczna?

Ręczne nadziewarki Magorex występują w trzech wersjach:

  • na pojemniku,
  • na misce,
  • wersje boczne

Chcesz poznać wszystkie jej możliwości? Skontaktuj się z naszym działem handlowym →

Smażalnik do pączków

Doskonale wiesz, że nadziane początki czy rurki to dopiero połowa sukcesu. Jeszcze trzeba je fachowo wypiec. W świetnie wyposażonej piekarni czy cukierni nie może zabraknąć solidnego smażalnika. Nasze urządzenie wyróżnia prosta konstrukcja i kilka udogodnień. W standardowej wersji (182 x 68 x 89 cm) można przykładowo smażyć jednocześnie aż 60 pączków. Smażalnik jest wyposażony w elektroniczną regulację temperatury oraz dwa sita i jeden docisk w komplecie. Jego zaletą jest także doskonała izolacja termiczna i zgodność z normami CE. Posiada ociekacz (pokrywę) otwierany na krótki bok.
Nadziewarka do pączków i innych słodkości – lepsza ręczna czy automatyczna?

Jeśli standardowe rozwiązania to dla Ciebie za mało oferujemy także produkcję smażalników do pączków na zamówienie. Sam dobierzesz wymiary i udogodnienia, które pozwolą Ci prowadzić swój biznes najbardziej efektywnie.

Szukasz innych rozwiązań optymalizacji produkcji? Poznaj nowoczesną linię do produkcji kanapek, sałatek i gotowych dań →

Podgrzewacz do czekolady, lukru czy masła

Czekoladowe polewy szybko, wydajnie i przyjemnie? Podgrzewacz do czekolady Magorex pracuje w zakresie temperatury od 20 do 60 st. C. Urządzenie podgrzewa komorę, w której znajduje się pojemnik GN (jeden lub dwa). Działa od dołu oraz po bokach. W ten innowacyjny sposób czekolada podgrzewa się dużo szybciej i efektywniej.

Podgrzewacz posiada także czujniki informujące o temperaturze czekolady. Jednostka grzewcza wyłącza się w chwili, gdy czekolada zostanie podgrzana do ustawionej wcześniej temperatury.

Urządzenie ma uniwersalne zastosowanie. Może być używane do podgrzewania masła czekoladowego, a także do roztapiania takich produktów, jak lukier czy masło.

Ułatwianie pracy przez automatyzację to nasza specjalność

Nowoczesne czasy wymagają nowoczesnych urządzeń. Coraz więcej cukierników do produkcji nadziewanych czy przekładanych wypieków używa naszych rozwiązań.

Ich zalety? Znacząco oszczędzają czas, optymalizują i uprzyjemniają pracę, są łatwe w obsłudze i czyszczeniu. Stworzyliśmy kilka rozwiązań, które usprawniają produkcję zarówno w małych zakładach, jak i tych większych, które cieszą się niesłabnącą popularnością.

Sprawdź dlaczego.

Nadziewarka do pączków i innych słodkości – lepsza ręczna czy automatyczna?

Zalety współpracy z Magorex

Dlaczego warto skorzystać z naszych rozwiązań? Jesteśmy producentem, a to oznacza, że możemy dostosować urządzenia pod indywidualne potrzeby naszych klientów. Oferujemy gwarancję oraz serwis, a także szybki dostęp do części zamiennych. A po latach użytkowania także regenerację naszego sprzętu. Działamy na rynku z powodzeniem ponad 30 lat i mamy wielu długoletnich, zaprzyjaźnionych partnerów biznesowych.

Poza dbałością o detale i wciąż udoskonalane modele nasze produkty:

  • W całości powstają w naszym parku maszynowym – tworzymy projekt, wykonujemy go i testujemy. Upewniamy się, że spełniają wszelkie wymogi i standardy.
  • Są zgodne z normami CE i wykonane z wysokiej jakości materiałów o udokumentowanym pochodzeniu, które gwarantują trwałość na lata.
  • Podlegają gwarancji, opiece posprzedażowej i serwisowi.
  • Są wydajne i ergonomiczne – tworzymy je w oparciu o naszą wiedzę i doświadczenie oraz sugestie naszych wieloletnich klientów.

Przeczytaj więcej o regeneracji sprzętu Magorex →

Szukasz solidnego partnera w niepewnych czasach? Skontaktuj się nami →