Blachy do wypieku bułek bagietkowych i zapiekanek – na miarę potrzeb
Produkcja wysokiej jakości pieczywa nie jest uzależniona wyłącznie od kunsztu i precyzji piekarza. Kiedy chcemy realizować wypieki zgodnie z obowiązującą od wielu lat recepturą lub zaskakiwać swoich klientów autorskimi przysmakami, musimy też wybrać odpowiedni sprzęt. Tylko indywidualne projekty, które powstają podczas konsultacji z naszymi klientami, mogą zagwarantować bezpieczne, wygodne i długotrwałe użytkowanie.
Blachy do wypieku bułek bagietkowych i zapiekanek od Magorex tworzone są z myślą o wyjątkowym charakterze każdego lokalu. Elastycznie dopasowane bywają ich wymiary, kształty i sposoby wykończenia, a także zastosowane materiały. W wielu kawiarniach, barach, restauracjach i piekarniach potrzebne są na przykład rozwiązania, które umożliwiają drobne eksperymenty i modyfikacje receptury. Oczywiście ich wyjątkowy charakter nie powinien utrudniać codziennej pracy. Ważny jest nie tylko sam proces wypieku, kiedy przeszkodą może się okazać przywieranie ciasta lub nierównomierny obieg ciepła, ale też czyszczenie i pielęgnacja. Dobrze, jeśli blachy posiadają przy tym kilka dodatkowych funkcji, takich jak specjalne powłoki lub perforacja.
Blachy do wypieku bułek bagietkowych i zapiekanek – materiały
Koniec z przywieraniem ciasta do blachy, zużyciem kolosalnych ilości środków natłuszczających i uporczywymi, trudnymi do usunięcia zabrudzeniami. Blachy do wypieku bułek bagietkowych i zapiekanek na zamówienie mogą być wyposażone w nieprzywieralną powłokę Non-Stick – silikonową albo fluoro-polimerową. Właśnie dzięki temu ciasto będzie lepiej rosło, skórka wytworzy się we właściwym tempie i za każdym razem okaże się przyjemnie chrupka. A gdy upłynie trochę czasu, bez problemu odświeżysz swój sprzęt – oczywiście jeśli zechcesz skorzystać z naszej opcji regeneracji powłok.
Swobodna cyrkulacja powietrza to podstawa, jeśli chcemy osiągnąć efekty szybkiego, równomiernego wypiekania. Wszystko to możliwe jest dzięki dodatkowej opcji perforacji. Pamiętaj, że samodzielnie decydujesz o wielkości otworów, które mogą mieć 1,5 mm, 1,8 mm, 3 mm lub 5 mm. Nie bez znaczenia dla przyszłych użytkowników będą też wykorzystane podczas produkcji blach materiały. Zarówno ramy, w których osadzone są wkłady, jak też wnętrze wykonujemy z aluminium lub stali nierdzewnej.
Dowiedz się więcej o ich właściwościach → Z jakich materiałów produkujemy sprzęt dla piekarni i cukierni?
Jak wybrać blachy do wypieku bułek bagietkowych i zapiekanek?
Szczegóły dopracowane do perfekcji to klucz do sukcesu. Właśnie dlatego pozwalamy naszym klientom decydować o wszystkich najważniejszych opcjach wykonania. Na co można się zdecydować? Standardowe wymiary blach do wypieku bułek bagietkowych i zapiekanek to: 60×40, 65×53, 78×58, 80×60 i 98×58 cm. W najpopularniejszej wersji muldy mają natomiast formę elipsy, a tłoczone są na szerokość 60 mm i głębokość 25 mm. Na zamówienie oferujemy oczywiście kilkanaście innych wariantów.
Wszyscy klienci muszą też wytypować konkretny typ blachy: S, gdzie muldy ułożone są równolegle do krótkiego boku lub L, w której muldy ułożone będą równolegle do długiego boku. Nie odpowiada Ci typowe, otwarte zakończenie muld? Na prośbę klienta wykonujemy też wersję zamkniętą.
Zobacz, co jeszcze może Ci się przydać → Wypiekanie chleba — przydatny sprzęt