Rok 2020 oczami pracowników
O podsumowanie naszych działań w tym trudnym roku poprosiliśmy pracowników, którzy na co dzień pracują na nasz sukces. To właśnie oni, jak nikt inny, znają firmę i procesy, które w niej zachodzą. Postanowiliśmy oddać im głos i zapytać, jak czuli się podczas tego roku, i jak wyglądała ich praca.
Jako zakład produkujący sprzęt dla branży spożywczej – cukiernictwa, piekarnictwa - odczuliśmy lekki spadek na początku pandemii, ale w chwili obecnej mamy pracy w bród. To jest dla nas duże zaskoczenie, ale też wielka radość.
Nasz dział technologii pracuje pełną parą i daję z siebie wszystko, by przyśpieszyć realizację zamówień. Staramy się jak możemy.
Mateusz Ziegenlaub
Dział Technologii
Uważam, że pandemia nas oszczędziła. Na przełomie marca i kwietnia widoczny był przestój, ale później wszystko znowu ruszyło na bardzo wysokich obrotach.
Agnieszka Markulak
Dział Sprzedaży
Magorex w 2021 roku stawia na pierwszym miejscu rozwój i zwiększenie produkcji. Nasza praca uzależniona jest od zamówień klientów i to ich inwestycje mają dla nas największa znaczenie. To właśnie ich plany na rok 2021 powinny uwzględniać sytuację z 2020 roku. Wiosna pokazała spowolnienie. Na szczęście druga fala nie spowodowała żadnego zahamowania.
Jarosław Mierzwiński
Dyrektor zakładu Magorex
Początek roku na pewno był specyficzny. Było widać, że klienci są ostrożni i zamówień było trochę mniej. W maju wszystko zaczęło od nowa dobrze funkcjonować. W tej drugiej połowie roku ruch był taki sam, jak w poprzednich latach. Odnotowujemy wzrost zamówień w piekarniach przemysłowych. Spoglądam na przyszły rok z nadzieją.
Jolanta Kosman
Dział Eksportu
Pierwsza fala epidemii ostudziła trochę zapał klientów. Postanowili oni odłożyć inwestycje na późniejszy czas, co skutkowało dla nas mniejszą ilością zamówień. W późniejszym okresie, wszystko odbywało się tak, jak w zeszłym roku. Staramy się opiekować klientem tak, jak robiliśmy to do tej pory. Utrzymujemy jakość, zwiększamy nasze moce produkcyjne poprzez zakup maszyn i rozbudowę parku maszynowego. Myślę, że nadchodzący rok będzie stabilny.
Daniel Salamon
Kierownik Działu Eksportu
Od prawie trzech dekad jesteśmy partnerami europejskich piekarni i cukierni. Chociaż ten rok był trudny dla nas wszystkich, z nadzieją patrzymy na nadchodzące miesiące. Nadal na pierwszym miejscu stawiamy potrzeby naszych klientów, ich plany i pomysły na innowacyjne rozwiązania. Wszystkim naszym partnerom, klientom, pracownikom i przyjaciołom życzymy w 2021 roku pomyślności i sukcesów.