Akcesoria dla piekarni i cukierni: wykrojniki do ciast
Co liczy się najbardziej? Przede wszystkim – bezpieczeństwo podczas produkcji oraz akcesoria dla piekarni i cukierni, które okażą się trwałe, niezawodne i stworzone na miarę potrzeb. Właśnie dlatego stawiamy na ergonomiczne rozwiązania, przemyślaną konstrukcję i wytrzymałe materiały. Nie inaczej postąpiliśmy podczas projektowania szerokiej kolekcji wykrojników do ciast Magorex.
Dzięki temu, że są stworzone z aluminium, pozostają lekkie, elastyczne i odporne na korozję. Równocześnie zyskujemy gwarancję, że ich kształt nie ulegnie zniekształceniu w miarę intensywnego, długotrwałego użytkowania lub stosowania sporego nacisku. Pozostają optymalnie ostre – na tyle, aby bezproblemowo uzyskać ciastka o pożądanym kształcie, grubości i wielkości, nie dopuszczając jednak do uszkodzeniu powierzchni. Ich zaokrąglona forma zapobiega natomiast skaleczeniom i przykrym wypadkom podczas pracy.
Rodzaje wykrojników do ciast
Jakimi rodzajami dysponujemy? Poza klasycznymi wykrojnikami do pasków, w naszej ofercie znajdziesz także wykrojniki do pasków trapezowych, chrustów, koszyczków lub kwadratów, komplet do grzebieni francuskich, a także podwójne lub pojedyncze wykrojniki do rogali lub kółek. Każdy z nich na życzenie klienta możemy wykonać w indywidualnie uzgodnionych lub standardowych wymiarach.
Ale to nie wszystko. Radełka – z rączką lub regulowane – znacznie ułatwią pracę. Na wyjątkową okazję przydadzą się natomiast wykrojniki w kształcie serca, kielicha lub kielicha z hostią.
Strychówki oraz łopaty do bułek i chleba
Wiklinowe, zbijane koszyczki do garowania pozwolą otrzymać wysoki, symetryczny chleb o wybranym kształcie – okrągłym lub podłużnym. Równie ważne są zmiotki do strychowania pieczywa. Czym powinny się charakteryzować? Przede wszystkim muszą dobrze chłonąć wodę i być odporne na wysokie temperatury. Do Twojej dyspozycji oddajemy małe lub duże strychówki z rafii, a także modele z naturalnego włosia – 3-rzędowe, 5-rzędowe lub 7-rzędowe.
Poznaj korzyści łatwiejszego garowania chleba z peelboardem od Magorex →
Dla bezproblemowego załadunku oraz rozładunku bochenków dobrze zaopatrzyć się w łopaty do chleba z drewna liściastego, które pozostaną mocne i nie będą się nagrzewać. Do bułek natomiast oferujemy łopaty ze stali nierdzewnej albo aluminium. Innym niezbędnikiem są idealnie wyprofilowane, jednoczęściowe lub składane z dwóch części drążki do łopat. Wszystkie dostępne w naszej kolekcji wymiary umożliwiają wysoki komfort użytkowania.
Akcesoria dla cukierni i lodziarni
O standardzie wyrobów cukierniczych decydują szczegóły. Na maksymalną precyzję pozwala nóż do krojenia biszkoptu z trzema strunami i ergonomicznym uchwytem. Łopatki ze stali nierdzewnej pomogą swobodnie wyjmować i podcinać ciasto bez niszczenia delikatnej struktury kawałków. A podczas pieczenia docenisz zalety zatyczek do blach o regulowanej długości.
W sezonie wakacyjnym największe wzięcie w cukierniach mają pyszne lody o nietuzinkowych smakach. Elementami wyposażenia, bez których po prostu nie można się obejść, są pojemniki gastronomiczne GN. Przechowywane w nich wyroby dłużej utrzymają właściwą temperaturę. Wewnątrz zakładu można je natomiast transportować za pomocą dedykowanego wózka z obracającymi się wokół własnej osi kołami, które w razie potrzeby da się zablokować.
Oczywiście, nie tylko produkcja, ale też sprzedaż powinna odbywać się szybko i bez zarzutu. Stojaki na wafle do lodów, składające się z trzech otworów o różnych średnicach, będą estetycznie wyglądać i usprawnią proces przygotowywania porcji.
Niezbędne akcesoria dla piekarni i cukierni
Czego absolutnie nie może zabraknąć w żadnym zakładzie? Wałki do ciasta to podstawa. Zostały wykonane z drewna bukowego, a ich mechanizm jest oparty na łożyskach kulkowych. Konieczne dla higieny i bezpieczeństwa pracy okazują się także solidne, dopuszczone do kontaktu z żywnością rękawice piekarnicze. W asortymencie Magorex znajdziesz modele skórzane lub bawełniane.
Do przesiewania produktów posłuży sito o dwóch rodzajach obręczy do wyboru – drewnianej lub ze stali nierdzewnej. Samodzielnie decydujesz, jaka wielkość oczek oraz średnica najbardziej Cię zadowala. Na czele niezbędnych akcesoriów dla piekarni i cukierni pozostają również nierdzewne, odporne na ścieranie i zużycie miski, wiadra oraz szufelki do mąki.