UrządzeniaUrządzenia dla piekarni i cukierni
Ułatwianie pracy przez automatyzację to nasza specjalność. Z myślą o nowoczesnych piekarniach i cukierniach stworzyliśmy kilka rozwiązań, które usprawniają produkcję zarówno w małych zakładach, jak i tych większych.
Dlaczego warto skorzystać z rozwiązań Magorex? Ponieważ jako producent możemy dostosować urządzenia pod indywidualne potrzeby naszych klientów. Oferujemy gwarancję oraz serwis, a także szybki dostęp do części zamiennych.
Automatyczna nadziewarka do pączków
To nasz najpopularniejszy produkt, przydatny nie tylko na Tłusty Czwartek. Automatyczna nadziewarka do pączków znacząco przyspiesza proces nadziewania, wprowadzając spore oszczędności czasowe. Jest niezwykle prosta w obsłudze i wyposażona w czujnik, który uruchamia nadziewarkę automatycznie po przyłożeniu pączka.
Nadziewarkę do pączków można dowolnie zaprogramować, określając czas podawania nadzienia, a także jego dawkę w gramach. Posiada lej cylindryczny do nadzienia oraz docisk z obciążeniem, który umożliwia wypełnianie pączków lub rurek lekkim nadzieniem, np. bitą śmietaną.
Ręczna nadziewarka do pączków
Oferujemy także ręczne nadziewarki do pączków ze stali nierdzewnej, wyposażone w możliwość regulacji ilości podawanego nadzienia. Dostępne są nadziewarki wsparte na pojemniku oraz na misce, a także nadziewarki boczne.
Smażalniki do pączków
Oferujemy smażalniki do pączków z elektroniczną regulacją temperatury. Smażalniki mają prostą konstrukcję i wyposażone są w dwa sita oraz docisk. Ich zaletą jest doskonała izolacja termiczna oraz zgodność z normami CE. Smażalniki do pączków mieszczą 60 sztuk. Posiadają ociekacz (pokrywę) otwierany na krótki bok.
Podgrzewacz do czekolady
Podgrzewacz do czekolady pracuje w zakresie temperatury od 20 do 60 st. C. Urządzenie podgrzewa komorę, w której znajduje się pojemnik GN (jeden lub dwa). Działa od dołu oraz po bokach. W ten innowacyjny sposób czekolada podgrzewa się dużo szybciej i efektywniej.
Podgrzewacz posiada czujniki informujące o temperaturze czekolady. Jednostka grzewcza wyłącza się w chwili, gdy czekolada zostanie podgrzana do ustawionej wcześniej temperatury.
Urządzenie ma uniwersalne zastosowanie. Może być używane do podgrzewania masła czekoladowego, a także do roztapiania takich produktów jak lukier czy masło.
Wanny do czyszczenia blach i form
Termoizolowane wanny do czyszczenia blach i form to ważny element wyposażenia piekarni i cukierni. Oferujemy wanny z wsadem płaskim o pojemności 170 l i pionowym o pojemności 300 l. Oferujemy także ociekacz do blach, a także specjalny, biodegradowalny środek do czyszczenia zapieczonych blach i form używanych w przemyśle spożywczym.
Uniwersalna nablatowa maszyna do czyszczenia blach
To urządzenie stworzone z myślą o manualnych piekarniach i cukierniach. Maszyna idealnie nadaje się do usuwania mąki, ziaren (np. sezamu) oraz niewielkich pozostałości ciasta po pieczeniu. Proces czyszczenia odbywa się za pomocą obracających się pasów wyposażonych w specjalne szczotki, które można dobierać indywidualnie na podstawie ich twardości.
Urządzenie czyści wiele typów blach: płaskie, bagietkowe, perforowane, lite, a także blachy pokryte powłoką teflonową. Wydajny proces czyszczenia skutecznie obniża inne koszta związane z konserwacją blach. Jest bardzo proste w obsłudze i utrzymaniu. Jego wydajność wynosi ok. 200 blach na godzinę.