Skip to content

25 marca 2020Magorex w okresie przedświątecznym – rozmowa z Agnieszką Markulak

Agnieszka pracuje w dziale sprzedaży. Obsługuje klientów na terenie Polski, a intensywność jej pracy zwiększa się w sezonie przedświątecznym. Jak wygląda realizacja produktów w tak gorącym okresie i co Magorex może zaoferować swoim klientom na Wielkanoc? Odpowiedzi znajdziesz w rozmowie poniżej.

Jak wygląda dynamika zamówień w Magorex? Czy dział sprzedaży jest tak samo obłożony pracą w styczniu, w czerwcu czy w listopadzie czy to się zmienia?

W naszej branży rok podzielony jest na pewne sezony, w których obłożenie jest mniejsze lub większe. Najbardziej intensywne okresy to te przedświąteczne, związane z Bożym Narodzeniem lub Wielkanocą. Więcej klientów się wtedy do nas odzywa, przypomina sobie o nas, mają też wtedy swoje szczególne potrzeby. Każdemu klientowi trzeba poświęcić uwagę, co oczywiście wymaga od nas sporego nakładu pracy.

Jak podsumowujesz okres bożonarodzeniowy w porównaniu do poprzednich lat? Ilość zamówień się zmienia, branża idzie do góry?

Uważam, że z roku na rok jest coraz lepiej, wdrażamy coraz to nowe produkty do naszej oferty. Jak tylko pojawia się możliwość, pokazujemy te produkty i kusimy klientów, żeby zamawiali je w naszej firmie.

Przeczytaj także: Magorex na Expo Sweet 2020: Relacja z wydarzenia

Teraz mamy sezon przed Wielkanocą, czyli znowu jest bardzo intensywnie. Jakie masz dobre rady dla klientów? Kiedy najlepiej skontaktować się z Magorex, żeby nie zostać bez materiału do pracy?

Tak, jesteśmy firmą produkcyjną i wygląda to tak, że towar nie leży u nas na półce, tylko wykonujemy go pod zamówienie. Średni czas oczekiwania na realizację takiego zamówienia to około trzech tygodni. Także, jeśli mogę coś doradzić, zalecałabym, żeby klienci w miarę możliwości odzywali się do nas dużo wcześniej. Wtedy mają na pewno duże szanse, żeby otrzymać na czas towary, których potrzebują.

Co Magorex oferuje piekarniom i cukierniom na Wielkanoc? Które produkty są najchętniej zamawiane?

W naszej standardowej ofercie mamy blachy i formy do wypiekania wielkanocnych babek, makowców, ale także do ciast w rozmaitych kształtach. Są to wielkanocne zajączki, baranki i kurczaki. Naszym klientom oferujemy nie tylko pojedyncze formy, ale także zestawy, czyli kilka form połączonych na specjalnej opasce. Zwiększa to możliwości produkcyjne i pozwala oszczędzić czas wypieku

Oczywiście poza standardowymi rozwiązaniami mamy także możliwość produkowania form na specjalne zamówienie klienta. Jeśli zażyczy sobie on takiej realizacji, zachęcamy do kontaktu z naszym biurem, pamiętając o tym, że wytworzenie formy na zamówienie to minimum trzy tygodnie. Minimum, bo w zależności od złożoności zamówienia, czas ten może się wydłużyć, ale o tym też zawsze informujemy jeszcze przed rozpoczęciem produkcji.

Nasze standardowe produkty dostępne są w naszym katalogu produktów, a także w naszym sklepie online.