BlachyBlachy piekarnicze i cukiernicze

W Magorex możesz zamówić blachy piekarnicze o różnych szerokościach i wysokościach. Oferujemy blachy piekarnicze płaskie oraz z rantami (w wersji 2-, 3- i 4-rantowej) z aluminium, Alu-Steel, stali nierdzewnej oraz Blue-Steel. Z perforacją lub bez oraz ze standardowym zagięciem rantów pod kątem 45 lub 90 stopni.

Realizujemy także indywidualne zamówienia na blachy piekarnicze. Nie widzisz w naszym asortymencie produktu, który spełnia Twoje oczekiwania? Skontaktuj się z nami. Jako producent jesteśmy w stanie szybko i sprawnie wdrożyć konkretne rozwiązanie do produkcji.

Potrzebujesz wyjątkowo trwałej blachy? Wybierz produkty z Alu-Steel. Blachy piekarnicze oraz formy wypiekowe wykonane z tego materiału nie ulegają deformacji w wyniku ekspozycji na wysokie temperatury oraz ciągłego nagrzewania i schładzania podczas procesu pieczenia. Warstwa aluminium chroni dodatkowo blachy przed korozją.

Blachy cukiernicze zamykane

Pieczenie i eksponowanie na tej samej blasze.

Blachy zamykane (zwane też blachami z otwieranym/ wyjmowanym rantem) skutecznie oszczędzają czas. Ciasto jest pieczone, dekorowane i przewożone do sklepów w tej samej blasze. Po wyjęciu jednego rantu jest sprzedawane prosto z blachy. To duża wygoda i oszczędność.

Mając do dyspozycji różne standardowe szerokości (10 cm, 20 cm, 30 cm i 40 cm) oraz długości (40 cm, 58 cm, 60 cm) blach, można stworzyć atrakcyjnie wyglądającą witrynę. Na zamówienie wykonujemy także niestandardowe projekty, a także dostarczamy osłonki do blach cukierniczych zamykanych.

Blachy piekarnicze - rozwiązania

W wytwarzaniu blach piekarniczych i cukierniczych korzystamy z nowoczesnych technologii i stale rozwijamy możliwości naszego parku maszynowego. W ten sposób możemy zaoferować wysokiej jakości blachy zarówno dla małych, rodzinnych piekarni lub cukierni, jak i dużych zakładów produkcyjnych. 

Nasze rozwiązania:

  • Nieprzywieralna powłoka Non-Stick w kolorze czarnym, zielonym, czerwonym lub przezroczystym to doskonałe zabezpieczenie blach piekarniczych, gwarantujące znacznie wyższą trwałość oraz wydajniejszy czas pieczenia. Powłokę Non-Stick wykonujemy z silikonu lub fluoropolimeru (np. Teflon).
  • Alu-Steel to materiał o bardzo wysokiej trwałości. Blachy piekarnicze oraz formy wypiekowe wykonane z tego materiału nie ulegają deformacji w wyniku ekspozycji na wysokie i niskie temperatury. Wszystko dzięki połączeniu stali i aluminium, które doskonale przewodzą ciepło, a jednocześnie są odporne na działanie czynników zewnętrznych.
  • Perforacja dna blachy lub formy pozwala zoptymalizować proces pieczenia i zapewnić równomierny wypiek produktów. Wykonujemy perforację o otworach 2 mm, 3 mm i 5 mm.

Rodzaje blach piekarniczych i cukierniczych

W Magorex wykonujemy blachy piekarnicze i cukiernicze o różnych wymiarach, również tych niestandardowych. Nasze produkty różnią się także ze względu na rodzaje zastosowanych rozwiązań.

Rodzaj blachy:

  • płaskie
  • 2-rantowe
  • 3-rantowe
  • 4-rantowe

Narożnik blach:

  • otwarty
  • spawany
  • wyoblony

Ze względu na ranty, dzielimy nasze wyroby na blachy o zgięciu 45 i 90 stopni, ale możemy wykonać także inny kąt zagięcia na indywidualne zamówienie. Krawędź rantu może być prosta lub zawijana. W standardzie wysokość rantu wynosi 10 mm, 20 mm lub 23 mm. Na zamówienie może mieć także inną wysokość.

Chcesz poznać
wszystkie
nasze produkty?

Zamów nasz katalog