This is Tooltip!
Prowadzisz cukiernię, albo duży zakład, polecenia sypią się, jak z rękawa, a dla Ciebie i Twojego zespołu doba wciąż jest za krótka? Kolejni chętni na Twoje pączki, rurki z kremem i kruche wypieki, więc szukasz sposobu na automatyzację procesów? Jeśli zastanawiasz się czy taka inwestycja ma dla Ciebie uzasadnienie ekonomiczne albo nie masz pewności, na którą opcję się zdecydować – nadziewarkę ręczną, a może automatyczną – zapraszamy do lektury artykułu. Podpowiemy, jakiego typu nadziewarka będzie najlepszym rozwiązaniem dla Twojego zakładu.
Burgery, pizze czy bagietki – to absolutne szlagiery od lat. Wciąż ulepszane receptury, nieśmiertelna klasyka, ale i zupełnie nowe połączenia smaków to także Twoja wizytówka? Brawo! Dzisiejsi klienci bardzo to cenią i wracają po jakość. Dlatego coraz więcej zakładów stawia na własne receptury i oryginalne wypieki. Jeśli prowadzisz śniadaniarnię albo swoją piekarnię i chcesz wzbogacić jej ofertę o pyszne bagietki czy zapiekanki lub prowadzisz gastronomię, której flagowym daniem jest autorska pizza czy wyjątkowe hamburgery koniecznie przeczytaj ten artykuł.
Zaopatrujemy dużych graczy, ale i małe manufaktury – chcesz wiedzieć dlaczego? Zapraszamy do przeglądu rozwiązań piekarniczych od Magorex.
Długie kolejki chętnych skuszonych smakiem i opinią Twoich lodów? Tego właśnie Ci życzymy! Chcesz poszerzyć ofertę swojej cukierni, piekarni, śniadaniarni, a może nawet restauracji o lody? A może właśnie otwierasz nowy punkt w newralgicznym, letnim miejscu? Zapraszamy na krótki poradnik, który pomoże Ci podjąć decyzje przy wyborze sprzętu i akcesoriów niezbędnych w Twojej lodowej działalności.
Sezon weselny pełną parą rusza już w maju i trwa aż do października. Dzień ślubu jest na szczycie listy życiowych wydarzeń, które chcemy, by były perfekcyjne. Tort weselny to jeden z cichych bohaterów tego wydarzenia, na zawsze obecny na zdjęciach i we wspomnieniach. Dziś pomożemy w wyborze sprzętu, by prezentacja Twojego wypieku zachwyciła estetyką, pozwoliła spać spokojnie i zapewniła Ci kolejne polecenia od zachwyconych weselników.
Chcesz, aby twoje blachy i formy wypiekowe służyły jak najdłużej? Potrzebujesz nowych i zachodzisz w głowę, jak na tym oszczędzić? Szukasz informacji, na co zwrócić uwagę przy wyborze sprzętu i jak o niego dbać, by utrzymać swoje formy jak najdłużej w formie? Dziś podpowiadamy co robić i jak zregenerować powłoki teflonowe. Zapraszamy do lektury.
Gdy pracujesz w danej branży wiele lat, szybko dostrzegasz zmiany, potrafisz wyłapać tendencje i niuanse, zmieniające się przyzwyczajenia klientów. Zobacz jakimi refleksjami podzielił się z nami przedstawiciel handlowy, Waldemar Miernicki z ponad 20-letnim doświadczeniem w branży. Zapraszamy do lektury!
Chrupiąca, równomiernie wypieczona skórka i pewność każdorazowego wypieku tej samej, najwyższej jakości to, nomen omen, chleb powszedni pracy każdego piekarza. Dzisiejszy klient bowiem jest bardzo wymagający i ma niespotykany dotąd wybór. Konsumenci wracają po jakość, a na nią składa się nie tylko smak, zdrowy skład, ale i chrupkość skórki oraz wygląd, bo przecież jemy także oczami. Czy wybierając materiał, z którego stworzona jest forma możesz zwiększyć prawdopodobieństwo, że Twój wyrób będzie dla klienta tym ulubionym?
Inflacja stała się jednym z najpopularniejszych słów 2022 roku. Na początku 2023 wciąż jest tematem powszednim, dotykającym każdego z nas. Jak przekłada się to na sprzedaż pieczywa? O kondycji branży rozmawiamy z Robertem Górką, założycielem Magorexu.