Specjalizujemy się w produkcji wyposażenia dla piekarni i cukierni. Produkujemy ponad 2 tysiące standardowych produktów, między innymi: blachy i formy, wózki piekarnicze i transportowe, meble i stoły ze stali nierdzewnej, nadziewarki i smażalniki do pączków, tace wystawowe i transportowe, różnego rodzaju akcesoria. Oferujemy również ponad 400 form i akcesoriów do produkcji pralin z czekolady.

Realizujemy indywidualne zamówienia i wspieramy rozwiązania wypracowane przez Klientów. Do każdego produktu na zamówienie opracowywana jest dokumentacja technologiczna, która ułatwia powtórzenie zamówienia nawet po kilku latach.

Jeżeli w naszej ofercie nie znalazłeś tego czego szukałeś zapraszamy do kontaktu z nami poprzez email info@magorex.pl lub telefonicznie +48 68 456 68 50

Ponad 2 000 produktów standardowych!

Większość z nich produkowana jest w nowo wybudowanej hali, która mieści kilkanaście nowoczesnych maszyn.
Z zaawansowanym parkiem maszyn można zapoznać się w katalogu technologicznym.

Aparaty załadowcze do pieców wsadowych

Aparaty załadowcze do pieców wsadowych wykonane są ze specjalnie przygotowanego profilu aluminiowego. Dzięki temu mają trwałą i lekką konstrukcję.  Rolki wyposażone są w łożyska. Elementy złączne wykonane są ze stali nierdzewnej które zapewniają solidność. Płótna do aparatów wykonane są w 100% z bawełny.

Automatyczna nadziewarka do pączków

Nadziewarka automatyczna do pączków doskonale sprawdza się w małych i średnich zakładach cukierniczych. Jej budowa zapewnia bezpieczną oraz bardzo wydajną pracę. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta i jest sterowana elektroniczne.
Wystarczy zbliżyć dłoń do czujnika nadziewając dwa pączki na raz. Czujnik zbliżeniowy uruchamia automatycznie nadziewanie. Ustawianie ilości dozowanego nadzienia odbywa się za pomocą dwóch przycisków na panelu sterowania.

Nadziewarka ma prostą i trwałą konstrukcję. Wykonana jest w większości ze stali nierdzewnej. Składa się z kilku szybko demontowanych części, które można myć pod bieżącą wodą. Nadziewarka może też służyć do precyzyjnego odmierzania (porcjowania) wsadu. Zamiast pączka można podstawić naczynie.

Aktualna wersja nadziewarki automatycznej zawiera lej cylindryczny z dociskiem. Wersja z lejem stożkowym (na zdjęciu) jest niedostępna.

Blachy cukiernicze zamykane

Blachy zamykane skutecznie oszczędzają czas. Ciasto jest pieczone, dekorowane i przewożone do sklepu w tej samej blasze. Po wyjęciu jednego rantu jest sprzedawane prosto z blachy. Wygoda i oszczędność.

W naszej ofercie znajdziesz blachy z różnymi rodzajami zatyczek dzięki czemu na pewno znajdziesz odpowiedni typ dla siebie.

Blachy bagietkowe

W MAGOREX możesz zamówić blachy bagietkowe o różnych szerokościach i wysokościach muld.
Wyprodukujemy dokładnie takie jakie potrzebujesz, na specjalne zamówienie. Lecz w naszej ofercie znajduje się wiele rozmiarów, na pewno znajdziesz typ który będzie Ci odpowiadał.

Oferujemy blachy typu S – muldy ułożone równolegle do krótkiego boku, blachy oraz typu L – muldy ułożone równolegle do długiego boku blachy.

Muldy w blachach bagietkowych standardowo tłoczone są na szerokość 60 mm i głębokość 25 mm. Na zamówienie wykonujemy blachy o innych wymiarach muld. Blachy mogą też mieć powłokę nieprzywieraną (non-stick) np. silikonową lub Teflon®. Powłoki non-stick zdecydowanie zmieniają na lepsze właściwości wypiekowe blach.

Blachy wypiekowe aluminiowe

Blachy wypiekowe to coś bez czego żadna piekarnia i cukiernia nie może funkcjonować, w naszym sklepie internetowym można sprawdzić bogatą ofertę.

W sprzedaży dostępne są blachy lite, czyli bez otworów oraz z perforacją 2 (tzw. mikroperforacja), 3, oraz 5-milimetrową. Dodatkowo każda blacha może występować z powłoką silikonową która zapewnia nieprzywieranie ciasta do blachy co znacznie ułatwia pieczenie.

Blachy wypiekowe z perforacja o średnicy 2 milimetrów doskonale sprawdzają się przy ciastach. Mikroperforacja skutecznie zapobiega powstawaniu tak zwanych „grzybków” od spodu pieczywa. Przy tej perforacji ciepło przenika przez blachę szybciej i równomierniej.

Blachy mogą posiadać 4 ranty i być zagięte w dowolną stronę pod dowolnym kątem, dzięki czemu każdy klient znajdzie odpowiednie rozwiązanie do swojej piekarni lub cukierni.